Ακυβέρνητο πλέει σκάφος με 100 μετανάστες στα ανοικτά της Καλαβρίας στην πλευρά του Ιονίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 14:04

H κακοκαιρία δυσκολεύει την προσέγγιση της ακτοφυλακής (φωτογραφία αρχείου)

H κακοκαιρία δυσκολεύει την προσέγγιση της ακτοφυλακής (φωτογραφία αρχείου)

Σκάφος που μεταφέρει περίπου 100 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, εντόπισε η ιταλική ακτοφυλακή να πλέει ακυβέρνητο στα ανοικτά της Καλαβρίας, στην πλευρά του Ιονίου. Η κακοκαιρία που επικρατεί θέτει σε κίνδυνο το σκάφος και δυσκολεύει την προσέγγιση των σκαφών της ακτοφυλακής. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 130 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά του Κρότονα και παρακολουθείται από αεροπορικά και ναυτικά μέσα. Προς το παρόν, είναι αδύνατη λόγω των ισχυρών κυμάτων.

Η ένταση του ανέμου στην περιοχή είναι 8 μποφόρ, που μπορεί να δημιουργήσει κύματα ύψους 7,5 μέτρων. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 100 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Σύροι, επιβαίνουν στο πλοίο.

Τέσσερα εμπορικά πλοία έχουν αλλάξει ρότα για να προσεγγίσουν την θαλάσσια ζώνη όπου βρίσκονται επίσης ένα πλοίο της ακτοφυλακής και του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

«Περιμένουμε την ύφεση των μετεωρολογικών φαινομένων για να επέμβουμε υπό ασφαλείς συνθήκες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Φιλίππο Μαρίνι, διευκρινίζοντας ότι γυναίκες και παιδιά περιλαμβάνονται στους πρόσφυγες.

Το πλοίο εντοπίστηκε έπειτα από τηλεφωνική κλήση μέσω κινητού τηλεφώνου από Αιγύπτιο που επιβαίνει σε αυτό.

Πηγή: In.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250