Πλήρες αδιέξοδο στα ΑΕΙ-Δεν κάνουν πίσω οι διοικητικοί υπάλληλοι και απειλούν με απεργίες διαρκείας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 09:57

Πλήρες αδιέξοδο στα ΑΕΙ-Δεν κάνουν πίσω οι διοικητικοί υπάλληλοι και απειλούν με απεργίες διαρκείας

Θέατρο του παραλόγου επικρατεί στην Τριτοβάθμια Παιδεία, με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να προσπαθούν να βρουν μία κοινή γραμμή, προκειμένου να ανοίξει το ΕΚΠΑ.

Ωστόσο, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ανώτατου Ιδρύματος φαίνεται να μην κάνουν πίσω, καθώς «απαντούν» με απεργία διαρκείας στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις ελπίδες να μην χαθεί το εξάμηνο.

Για άλλη μία φορά, ζητουν να αποσυρθεί η ΚΥΑ, «η εφαρμογή της οποίας συνεπάγεται πλήρη κατάρρευση των λειτουργιών του ιδρύματος»,όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

«Μας κοροϊδεύει ο υπουργός; Μας λέει να ξεχάσουμε ότι 500 από μας θα φύγουν και να γυρίσουμε πίσω μπας και διαπραγματευτούμε ποιοι θα φύγουν;» διερωτώνται. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός επιχειρεί, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο, να μας «σπάσει» κάνοντας λόγο για τακτική «διαίρει και βασίλευε.

Οι ίδιοι έχουν εισηγηθεί στην ομοσπονδία τους νέα τριήμερη απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Είναι εξαιρετικά πιθανό η πλάστιγγα να γείρει υπέρ της συνέχισης της απεργίας, με δεδομένη και τη θέση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, ότι το Ιδρυμα βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία λειτουργίας εξαιτίας της διαθεσιμότητας.

Σήμερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ θα πραγματοποιούν γενική συνέλευση κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις τους.

Χθες, Δευτέρα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίασή της, έκρινε θετικές έκρινε τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

Η Σύγκλητος επανέλαβε εξάλλου τη σταθερή της θέση να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ζητεί:

Επιστροφή του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.

Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου

Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ).

Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Μέριμνα της Συγκλήτου, ώστε έως την τελική διευθέτηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων, να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), από κονδύλια τα οποία θα διεκδικήσει το Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο από την πλευρά του χαιρέτισε την απόφαση της Συγκλήτου και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει το πανεπιστήμιο.


iefimerida



00 inkefalonia general ad 300X250