Σκηνικό Αποκάλυψης στη Ρόδο -Μια νεκρή, δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 07:56

Σκηνικό Αποκάλυψης στη Ρόδο -Μια νεκρή, δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία (VIDEO)

Σκηνικό Αποκάλυψης στη Ρόδο που επλήγη το απόγευμα της Παρασκευής από σφοδρή νεροποντή. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου, ενώ αγνοούνται δύο εκπαιδευτικοί, ένας 50χρονος άνδρας και μια 30χρονη γυναίκα. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ το Σάββατο αναμένονται στη Ρόδο κλιμάκια της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν τις προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοουμένων αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

Νεκρή βρέθηκε μια 40χρονη γυναίκα

Νεκρή βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, μια γυναίκα 40 ετών στην κοίτη χειμάρρου στην γέφυρα Μαριτσών στην Ιαλυσό Ρόδου. Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή αφού υποχώρησαν τα νερά μετά την θεομηνία που έπληξε το βόρειο τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών η γυναίκα ήταν πεζή και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Δύο δάσκαλοι αγνοούνται

Οσον αφορά τους δύο αγνοουμένους, όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το αυτοκίνητο που επέβαιναν ο 50χρονος και η 30χρονη αγνοούμενοι με έναν ακόμη δάσκαλο συνάδελφό άρχισε να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά στη γέφυρα της Κρεμαστής. Και οι τρεις βγήκαν από το αυτοκίνητο για να σωθούν. Ωστόσο, μόνο ο 30χρονος, ο οποίος όπως κατέθεσε στην αστυνομία γατζώθηκε από το πέλμα της γέφυρας κατάφερε να μην παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και να διασωθεί λίγη ώρα αργότερα από την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο. Οι δύο συνάδελφοί του παρασύρθηκαν από την ορμή του ποταμού και τα ίχνη τους χάθηκαν. Από την ώρα εκείνη και μέχρι τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό τους.

Ανδρες της ΕΜΑΚ και σούπερ πούμα στο νησί το Σάββατο

Το πρωί του Σαββάτου θα μεταβεί στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

Δρόμοι ποτάμια, σπίτια και μαγαζιά πλημμυρισμένα

Ενδεικτικό, πάντως, της έντασης των φαινομένων που έπληξαν το νησί ήταν ότι στην Ιαλυσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο.

Η πυροσβεστική της Ρόδου έχει τεθεί σε επιφυλακή, με τις κλήσεις για άντληση υδάτων ξεπερνούν τις 260. Oι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι την Κρεμαστή μετατράπηκαν σε ποτάμια, με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε ορισμένα σημεία και το μισό μέτρο, ενώ εξαιτίας της πρωτοφανούς νεροποντής και των κεραυνών που έπεσαν πολλές περιοχές της Ρόδου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα.

Φωτογραφία: Rodosreport.gr

Φωτογραφίες: Rodiaki.gr


https://youtu.be/L1_eQlCZfp0



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ