Κατσέλη: Χρηματοπιστωτικό σύστημα και κοράκια των αγορών πίσω από τους πλειστηριασμούς (ηχητικό)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 11:23

Κατσέλη: Χρηματοπιστωτικό σύστημα και κοράκια των αγορών πίσω από τους πλειστηριασμούς (ηχητικό)

Χαρακτήρισε μύθο και έωλο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι με τη ρύθμιση που προωθεί διορθώνεται το παραθυράκι του νόμου που σύμφωνα με την κυβέρνηση επιτρέπει να μην ανταποκρίνονται στις δανειακές του υποχρεώσεις πρόσωπα που κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Πίσω από τις πιέσεις της τρόικας για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας βρίσκονται το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κυρίως κάποια κοράκια των αγορών που θέλουν να αποκτήσουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές και να κερδίσουν από την πώληση ή ενοικίασή τους, τόνισε στον ΣΚΑΪ Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Χαρακτήρισε μύθο και έωλο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι με τη ρύθμιση που προωθεί διορθώνεται το παραθυράκι του νόμου που σύμφωνα με την κυβέρνηση επιτρέπει να μην ανταποκρίνονται στις δανειακές του υποχρεώσεις πρόσωπα που κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία. Όπως είπε η ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση προϋποθέτει την πλήρη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων του ενδιαφερομένου και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να κρύψει τα πραγματικά του περιουσιακά στοιχεία.

ΣΚΑΪ




00 inkefalonia general ad 300X250