Θρίλερ με βυθισμένο σκάφος στο Ιόνιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 18:12

Θρίλερ με βυθισμένο σκάφος στο Ιόνιο

Αγνοούνται δύο Βρετανοί

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Άγγλων υπηκόων που επέβαιναν στο ιστιοφόρο PULAU TIGA τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου. Η εξαφάνιση του ιστιοφόρου με σημαία Μεγάλης Βρετανίας είχε αποτελέσει «πονοκέφαλο» για τις λιμενικές αρχές οι οποίες για 35 ημέρες δεν είχαν εντοπίσει κάποιο ίχνος του.

Να σημειώσουμε ότι το βράδυ της Παρασκευής από Ρωσικό φορτηγό εντοπίστηκε ανοικτά των Παξών μισοβυθισμένο το σκάφος που επέβαιναν οι δύο Άγγλοι. Το σκάφος το Σάββατο το μεσημέρι μεταφέρθηκε με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους και σκάφους του Λιμενικού στο Λιμάνι της Πρέβεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν δύο Άγγλοι οι οποίοι ξεκίνησαν στις 4 Οκτωβρίου από Λιμάνι της Πελοποννήσου με προορισμό τις Συρρακούσες στην Ιταλία. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που είχαν επικοινωνία με τους οικείους του και από τότε αγνοούνται

Η Λιμενική αρχή Πρέβεζας διενήργησε έλεγχο στο σκάφος χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι που να μαρτυρά τι ακριβώς είχε συμβεί ενώ δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος ζωής

Επίσης από τα μέχρι τώρα στοιχεία το σκάφος δεν εμβολίστηκε από άλλο διερχόμενο, αλλά και οι καιρικές συνθήκες μέχρι τώρα δεν ήταν τέτοιες που να εγκυμονούσαν κινδύνους για σκάφη, ακόμη και μικρά σαν το συγκεκριμένο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο σκάφος βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένας σκληρός δίσκος, ευρήματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας σε συνεργασία με τα άλλα Λιμεναρχεία του Ιονίου, συνεχίζουν τις έρευνες για τους δύο αγνοούμενους.

neoiagones.gr




00 inkefalonia general ad 300X250