Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισε «Ναι» και διαγράφηκε η Θεοδώρα Τζάκρη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 08:04

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισε «Ναι» και διαγράφηκε η Θεοδώρα Τζάκρη

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε από τη Βουλή με 153 ψήφους. «Ναι» ψήφισαν 124 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 17, ενώ απόντες από τη συνεδρίαση ήταν 6 βουλευτές.

«Ναι» στην πρόταση μομφής ψήφισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη. Αμέσως μετά την ψηφοφορία ανακοινώθηκε η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η Θεοδώρα Τζάκρη δεν μετέχει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ), Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης και οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός από την Χρυσή Αυγή.

Στις ομιλίες που προηγήθηκαν πριν από τη ψηφοφορία, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «εκλογές θα γίνουν το 2016» ενώ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «θέατρο». Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «επικίνδυνα παιχνίδια» την πρόταση μομφής τη στιγμή που έρχεται. «Σε λιγότερο από 50 μέρες αρχίζει η ελληνική προεδρεία στην Ευρώπη. Τι μήνυμα στέλνετε με αυτό που κάνετε προς τα έξω;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο. Το μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο λαός με την ψήφο του. Η λύση είναι μόνο οι εκλογές είπε κ. Τσίπρας .




00 inkefalonia general ad 300X250