Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την έφοδο στην ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 18:25

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την έφοδο στην ΕΡΤ

- Αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής αποχώρησε από την αίθουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Ο υπουργός αναμένεται να ενημερώσει άμεσα τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά- Ερώτημα είναι εάν θα ξεκινήσει άμεσα η διήμερη συζήτηση και η ψηφοφορία ή το Σάββατο- Αμέσως μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό πως ακυρώνεται η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Η έφοδος των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ήταν μία κίνηση της κυβέρνησης που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού επέστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας από το Τέξας ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. 


Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από συζητήσεις με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αποφάσισε αυτή την κίνηση, η οποία αιφνιδίασε την κυβέρνηση αν και το τελευταίο καιρό το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα "φλέρταρε με αυτή την κίνηση".

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει χρήση του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.  "Η καταστροφική πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα. Εχουμε χρέος να το κάνουμε. Αυτή την θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως πέρασαν 15 μήνες από την τελευταία ετυμηγορία του λαού και είναι φανερό πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει τη λαϊκή εντολή και να επαναδιαπραγματευτεί, ενώ όπως σημειώνεται η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει δρόμο πλήρους υποταγής στις επιθυμίες της τρόιικας. 

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να λεηλατήσει την ίδια την ιδιοκτησία


Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σε όλες αυτές τις επιλογές δεν έχει κανένα κοινωνικό έρισμα και λαϊκή νομιμοποίηση, αλλά όπως σημειώνει μόνοι σύμμαχοι είναι οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. 

Αναφορικά με την ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως "μπήκατε νύχτα στο ραδιομέγαρο, προκειμένου αύριο να μπαίνετε πάλι νύχτα στα σπίτια του κόσμου που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, γιατί αυτό επιθυμεί η Τρόικα".

Εκείνη την ώρα στη Βουλή βρισκόταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε πως η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αραγής και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούμε όλοι, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η "κυβέρνηση θα είναι παρούσα και μέσα από την ψήφο θα αναβαπιστεί η κυβερνητική πλειοψηφία. 

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση είτε θα αποφασίσει να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για δύο ημέρες της πρότασης δυσπιστίας και έπειτα η ψηφοφορία ή θα κάνει χρήση του δικαιώματος που έχει από τον κανονισμό και θα λάβει δύο ημέρες προθεσμία. Στο δεύτερο σενάριο η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας θα ξεκινήσει το Σάββατο και η τελική ψηφοφορία θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας.




00 inkefalonia general ad 300X250