Τι έδειξαν οι κάμερες που κατέγραψαν τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 09:42

Τι έδειξαν οι κάμερες που κατέγραψαν τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών

Πυρετωδώς εργάζονται οι υπεύθυνοι των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν δείγματα DNA στη μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν ο δολοφόνος και ο συνεργός του μετά τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής. Παράλληλα στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει τα δεκάδες βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο.

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με το βίντεο που παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής, η δολοφονική επίθεση διήρκεσε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Την πορεία της μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαινε ο δολοφόνος και ο συνεργός του, έχουν καταγράψει τουλάχιστον άλλες τρεις κάμερες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες είναι οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, εκ των οποίων τρεις θεωρούνται μεγάλης αξίας για τις έρευνες, καθώς οι μάρτυρες αυτοί έχουν δει ολόκληρη τη σκηνή της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και τον σοβαρό τραυματισμό του τρίτου νεαρού.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η μαρτυρία του τέταρτου μέλους της Χρυσής Αυγής που δέχθηκε πυροβολισμούς, αλλά κατάφερε να διαφύγει σώος, μπαίνοντας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το εν λόγω άτομο, που ήρθε τετ-α-τετ με τους δράστες, δεν έχει καταθέσει ακόμη.

Από τις Αρχές, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι δράστες ήθελαν τέσσερα θύματα, μιας και όπως φαίνεται από το βίντεο που έχουν στα χέρια τους, oι εκτελεστές έφθασαν στο σημείο με μία μοτοσικλέτα, σταμάτησαν 50 μέτρα μακριά και ολοκλήρωσαν την επιχείρησή τους μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία υπάρχουν, την ώρα της επίθεσης στην είσοδο βρίσκονταν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, τα οποία μετείχαν στην περιφρούρηση. Οι δύο δράστες κατέβηκαν από τη μοτοσικλέτα και προχώρησαν προς το μέρος τους. Ενας εξ αυτών αρχικά πυροβόλησε από απόσταση 15 μέτρων τον ένα από τους τέσσερις νεαρούς, χωρίς να τον πετύχει και εκείνος κατάφερε να μπει στα γραφεία και να γλιτώσει, ενώ συνέχισε να πυροβολεί εναντίον των άλλων.

Πυρά δέχθηκε πισώπλατα ο 29χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ο εκτελεστής από απόσταση μισού μέτρου πυροβόλησε εναντίον των άλλων οι οποίοι σωριάστηκαν στο πεζοδρόμιο. Ο δράστης δεν σταμάτησε ούτε τότε να πυροβολεί. Πλησίασε τα θύματά του από απόσταση λίγων εκατοστών, πυροβολώντας τους στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα, από το βίντεο προκύπτει ότι ο εκτελεστής φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ο συνεργός του κράνος, ενώ και οι δύο ήταν οπλισμένοι με πιστόλια και φορούσαν γάντια.

Ο 13ος κάλυκας

Αργά το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν και 13ο κάλυκα στο σημείο της επίθεσης.

Ο κάλυκας των 9 mm εστάλη για βαλλιστική έρευνα στο εργαστήρια της ΔΕΕ.

Σημειώνεται ότι τη νύχτα της Παρασκευής, μετά την επίθεση, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν βρει και στείλει για βαλλιστική έρευνα 12 κάλυκες εννέα χιλιοστών, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν από σφαίρες πιστολιού τύπου Ζάσταβα.

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του 29χρονου

Εικόνα αισιοδοξίας υπάρχει στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς για την πορεία της υγείας του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς και τη μητέρα του, ο νεαρός, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από την 4ωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η κατάστασή του βαίνει σταθερά βελτιούμενη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ρυθμιστεί η πίεσή του και οι σφίξεις της καρδιάς και εφόσον συνεχιστεί η βελτίωση θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη και καταστολή.
 
ΤΑ ΝΕΑ



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ