Συνελήφθησαν οι γονείς της Μαρίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 18:50

Συνελήφθησαν οι γονείς της Μαρίας

Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας της βιολογικής μητέρας της Μαρίας από το zougla.gr, η Interpol κατάφερε να εντοπίσει τους γονείς της στην πόλη Γκούρκοβο της Βουλγαρίας. Αυτήν την ώρα οι βιολογικοί γονείς της μικρής έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ανακρίνονται. Το ζευγάρι έχει επτά παιδιά, ζει σε άθλιες συνθήκες και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όπως είπε το ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, η μητέρα έβλεπε το πρόσωπο της Μαρίας στις τηλεοράσεις και έκλαιγε συνεχώς. Σύμφωνα με μαρτυρία άλλου παιδιού της οικογένειας στην εφημερίδα «24 ώρες», οι γονείς αποφάσισαν να πουλήσουν τη Μαρία γιατί δεν είχαν χρήματα να την μεγαλώσουν.

Το χρονικό που οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του ζευγαριού

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Θόδωρος Αθανασιάδης, Έλληνας επιχειρηματίας, από το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας παρακολουθώντας την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος», στο ΕΧTRA 3, παρενέβη για να δηλώσει ότι είχε δει τη μικρή Μαρία με τη μητέρα της στο νοσοκομείο της πόλης. 

«Είμαι σίγουρος κατά 92% εγώ και 99% η σύζυγός μου ότι το μικρό κοριτσάκι που είδαμε στα εξωτερικά ιατρεία ήταν η Μαρία. Παρουσίαζε ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα και η μητέρα της την είχε μεταφέρει εκεί για να την εξετάσουν οι γιατροί. Ο κύριος που συνόδευε τη μητέρα του παιδιού ήταν ξανθός».

Λίγο νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή, οι τσιγγάνοι των Φαρσάλων σε ζωντανή σύνδεση διαβεβαίωναν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι η θετή «μητέρα» πρόσεχε το παιδί και το μετέφερε σε νοσοκομεία για οφθαλμολογικό πρόβλημα που παρουσίαζε.

Η σύμπτωση των δύο μαρτυριών για το οφθαλμολογικό πρόβλημα είναι φανερό ότι είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το επόμενο βράδυ σε τηλεφωνική συνομιλία, στενός συγγενής της οικογένειας, ο «Α» έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο-κλειδί για την όλη υπόθεση.

Αποκάλυψε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τη μεγάλη είδηση λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Προσπαθούμε να βρούμε το όνομα της μητέρας γιατί μετά από τόσο καιρό το μοναδικό στοιχείο που μας έχει απομείνει είναι η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης της Μαρίας. Νοσοκομείο Λαμίας 31/1/2009».

Όπως ήταν φυσικό, καταφύγαμε σε γιατρό και εργαζόμενο του νοσοκομείου προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία. Εάν δηλαδή υπήρχε τοκετός Βουλγάρας στις 31 Ιανουαρίου του 2009.

Αφού μας διαβεβαίωσαν ότι τοκετός με τη συγκεκριμένη ημερομηνία (αλλά ούτε μία εβδομάδα νωρίτερα ή μετά) δεν είχε καταγραφεί στα αρχεία του νοσοκομείου, ανατρέξαμε στο δημοτολόγιο του δήμου Λαμιέων.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Κοτρωνιά, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και αναζήτησε αμέσως στο αρχείο πιστοποιητικό γεννήσεως από μητέρα βουλγαρικής καταγωγής που ενδεχομένως έφερε τη συγκεκριμένη ημερομηνία. 

 


Η απάντησή του ήταν η μεγαλύτερη είδηση που θα μπορούσαμε να ακούσουμε. Επιβεβαίωνε ότι στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, είχε όντως εμφανιστεί γυναίκα από τη Βουλγαρία με στοιχεία ταυτότητας Σάσα Ρούσεβα (Sasha Ruseva, του γένους Αλέκοβα, από το Μπουργκάς) προκειμένου να δηλώσει τη γέννηση της κόρης της με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου του 2009! 


(H ταυτότητα της μητέρας)

Η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν ότι ο στενός συγγενής της τσιγγάνας «μητέρας», Ελευθερίας Δημοπούλου, από τα Φάρσαλα, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ποτέ ότι μία γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής γέννησε ένα κορίτσι, τη συγκεκριμένη ημερομηνία, στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου της Λαμίας.


(Επίσημο έγγραφο από το νοσοκομείο για τη γέννηση που φέρει το όνομα του μαιευτήρα)

Από κει και πέρα ήταν φανερό ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον συνέβαινε, εφόσον από τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας επιβεβαιωνόταν ότι τον τοκετό είχε πραγματοποιήσει ο μαιευτήρας Θεόδωρος Χαρίτος στο νοσοκομείο της Λαμίας. Η μόνη μας απορία ήταν γιατί οι δικοί μας άνθρωποι δεν είχαν κατορθώσει να βρουν την καταγραφή του τοκετού στα αρχεία της κλινικής.

Την είδηση ενδυναμώνει η ψευδής δήλωση της μητέρας στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ότι ήταν άγαμη ενώ βάσει επισήμων εγγράφων εφέρετο ως παντρεμένη με τον Βούλγαρο Ατανά Ρούσεβ του Ανγκέλοβ από το Νικολάεβο. Στο έγγραφο του Δήμου, μάλιστα, μπορεί κανείς να διαβάσει την πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση: «Είναι παντρεμένη, ενώ στο νοσοκομείο δήλωσε ότι είναι άγαμη και έχει το επίθετο του συζύγου της. Περιμένουμε δικαστική απόφαση», ενώ στο πάνω μέρος της ληξιαρχικής πράξης επιπρόσθετα υπάρχει η υποσημείωση «προσοχή είναι παντρεμένη». Πιθανόν, η Σάσα Ρούσεβα να μην ήθελε να προσθέσει στην οικογενειακή της μερίδα ένα ακόμη παιδί, καθώς από τα επίσημα έγγραφα εμφανιζόταν ως μητέρα άλλων δυο τέκνων.


(Το πιστοποιητικό γάμου της Ρούσεβα)


(H Σάσα Ρούσεβα είχε αποκτήσει ακόμη δύο παιδιά)



Στην περίπτωση που όλα αυτά δεν αποτελούν διαβολική σύμπτωση, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν απομένει παρά μόνον ο έλεγχος DΝΑ από τις Αρχές για να επιβεβαιωθεί πως η Βουλγάρα Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.

Από έρευνα που κάναμε στη Βουλγαρία, η Ρούσεβα φαίνεται να λείπει από την πατρίδα της λόγω απουσίας ενσήμων (από το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτει η χώρα) το 2008, 2009, 2010. Με ένσημα επιστρέφει τα έτη 2011,2012 και 2013. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα ζει και εργάζεται στη Βουλγαρία και είναι πλέον χρέος των εκεί Αρχών να την ανακαλύψουν και να εξακριβώσουν αφενός εάν είναι η πραγματική μητέρα της Μαρίας και αφετέρου εάν όσα δήλωσαν οι δύο συλληφθέντες Ρομά στα Φάρσαλα, για τον τρόπο με τον οποίο περιήλθε το παιδί στα χέρια τους, είναι ακριβή.


To σπίτι όπου διέμενε η «Μαρία»

Εφόσον από τον έλεγχο του DNA αποδειχθεί ότι η Σάσα Ρούσεβα δεν είναι η βιολογική μητέρα της Μαρίας, τότε θα επιβεβαιωθούν οι υποψίες ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός κυκλώματος εμπορίας βρεφών, πολύ πιο δυσάρεστη είδηση με λίγα λόγια...