Σε ποιον παιδικό σταθμό πηγαίνει ο γιος του Α. Τσίπρα;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 09:37

Σε ποιον παιδικό σταθμό πηγαίνει ο γιος του Α. Τσίπρα;

Σε ιδιωτικό και πανάκριβο. Το έγραψε η «Καθημερινή» και έχει πυροδοτηθεί έντονος διάλογος στα social media. Σε ιδιωτικό και πανάκριβο σχολείο πήγαινε, θυμίζουμε, και η κόρη της Α. Παπαρήγα. Η θέση μας: Ενας πολιτικός αρχηγός της Αριστεράς που είναι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας δεν είναι ασυνεπής προς τις θέσεις του όταν στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σταθμό/σχολείο, γιατί ζητούμενό του είναι μια άλλη ποιότητα δημόσιας παιδείας που θα καθιστά αδιανόητη τη σκέψη καταφυγής στην ιδιωτική παιδεία. Αλλά επειδή υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, διαβάστε τι έγραψε ο Κ. Ζούλας στην «Καθημερινή» για να βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα.

«...επέλεξε να στείλει τον πρωτότοκο γιο του σε έναν από τους καλύτερους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, στην Πλάκα. Και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας έκανε -και τον τιμά αυτό- εκτενέστατη έρευνα πριν λάβει την απόφασή του, καθώς το εν λόγω σχολείο τυγχάνει και από τα ακριβότερα της πρωτεύουσας, με ετήσια δίδακτρα που φτάνουν τις 6.600 ευρώ. Αν το επιλέξει, δηλαδή, και για τον δευτερότοκο γιο του, η νηπιακή εκπαίδευση των παιδιών του θα του στοιχίζει περισσότερο από 1.000 ευρώ τον μήνα.

Για να μη θεωρηθεί ότι υπάρχει ψήγμα λαϊκισμού στην εν λόγω αναφορά, οφείλω να διευκρινίσω ότι αν διέμενα στο κέντρο και είχα την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, θα είχα κι εγώ προτιμήσει το εν λόγω σχολείο για την κόρη μου, καθώς από φίλους ακούω τα καλύτερα λόγια για το προσωπικό του, τη διδακτική μέθοδό του, το οικογενειακό περιβάλλον του κ.λπ.

Δεδομένης, ωστόσο, της πολιτικής που επαγγέλλεται ο κ. Τσίπρας, γεννώνται μια σειρά ερωτημάτων για τον ηγέτη της Αριστεράς. Αν ύστερα από έρευνα επέλεξε για το παιδί του έναν ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό, πόσο πειστικά, αλήθεια, ακούγεται η πεισματική επιμονή του να μην ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα; Πιστεύει άραγε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ότι η διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είναι λιγότερο καθοριστική στην προσχολική ηλικία ώστε να την εμπιστεύεται σε ιδιώτες, παρά στη μετασχολική; Και για να διευρύνουμε το ερώτημα, αν όπως λέει ο κ. Τσίπρας «τυχόν ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα είναι η ταφόπλακα των δημόσιων ΑΕΙ», γιατί άραγε να μη συμπεράνουμε ότι και ο ιδιωτικός σταθμός που έστειλε το παιδί του δεν λειτουργεί σαν ταφόπλακα για τα αντίστοιχα δημόσια;»

Πηγή: aftodioikisi.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ