Άρση ασυλίας για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 13:58

Άρση ασυλίας για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου, Στ. Μπούκουρα, Ηλ. Παναγιώταρου, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρ. Αλεξόπουλου. Για τους τρεις πρώτους, το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ενώ για τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».

Στους βουλευτές διανεμήθηκε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και δίπλα, οι βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», «κατά», «παρών». Διανεμήθηκε επίσης, και «λευκό» ψηφοδέλτιο. 

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική αλλά δεν όχι  μυστική. 

Αίσθηση όμως προκάλεσαν τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα, επί συνόλου 247 βουλευτών υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου ψήφισαν 246, με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο να δηλώνει παρών.

Για τους βουλευτές Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα ψήφισαν 246 βουλευτές υπέρ  της άρσης της ασυλίας τους, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο να ψηφίζει άκυρο.

Για τον Χρ. Αλεξόπουλο ψήφισαν υπέρ 246 ενώ βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Πριν από την ψηφοφορία, ορισμένοι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής πήραν τον λόγο. Ο Ηλ. Παναγιώταρος πρότεινε «αν είναι δυνατόν να έχω μόνιμη άρση ασυλίας για να μην κουράζεται το Σώμα και οι Επιτροπές» και κατηγόρησε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων πως όταν χρειάσθηκε να ρωτηθεί η Βουλή για το «σόου», όπως το χαρακτήρισε, με την σύλληψη Μιχαλολιάκου «δεν κάνατε απολύτως τίποτα». Εκτίμησε δε, ότι η κοινή γνώμη και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. καταλαβαίνουν το «σκηνικό» και εγκαταλείπουν την Ν.Δ. και «προσέρχονται μαζικά» στη Χρυσή Αυγή. «Η Χρυσή Αυγή ήταν, είναι και θα παραμείνει εδώ», κατέληξε.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ανακοίνωσε ο Ηλ. Κασιδιάρης, απείχαν από την ψηφοφορία.

«Η άθλια σκευωρία, οι παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής έχουν αποκαλυφθεί», υποστήριξε ο Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για «απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος» και ότι «εκτελούν εντολές ξένης εξουσίας της Κομισιόν και των ΗΠΑ».

Σε συναισθηματικό τόνο ο Π. Ηλιόπουλος ισχυρίσθηκε ότι «διώκομαι γι’ αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου. Δεν έχω διαπράξει κάτι μεμπτό». Ανάφερε ότι «υπήρξε μία αναφορά του ονόματός μου από ψευδομάρτυρα με τα στοιχεία 'μάρτυρας Ε' που είπε ότι με γνώρισε κάπου, κάποτε, σε ένα γραφείο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί ήδη την άρση της ασυλίας των έξι και η Ολομέλεια θα έχει την τελική κρίση.

TA NEA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250