"Ορφανό" κοντέινερ ερευνάται για οπλισμό της Χ.Α.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 10:42

"Ορφανό" κοντέινερ ερευνάται για οπλισμό της Χ.Α.

Σε ένα "ορφανό" κοντέινερ που έφτασε το Μάρτιο στο λιμάνι του Πειραιά, εστιάζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, στο πλαίσιο της αναζήτησης των όπλων της Χ.Α. και εξετάζεται αν παραλήπτης θα ήταν ο φυγόδικος επιχειρηματίας που βρέθηκε με οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το εμπορευματοκιβώτιο έφτασε στο Ικόνιο, ενώ ο επιχειρηματίας είναι εξαφανισμένος και κανείς δεν έχει εμφανιστεί για να το παραλάβει. Έγγραφα που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα, δείχνουν πως έπρεπε να παραληφθεί από ίδρυμα, πρόεδρος του οποίου είναι ο φυγόδικος επιχειρηματίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα μήνα μετά την έλευση του κοντέινερ, έγινε έλεγχος στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στο Κορωπί και εκεί βρέθηκε πληθώρα "μη λειτουργικών όπλων" χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Στο δηλωτικό του κοντέινερ αναφέρεται πως το περιεχόμενο αφορά "έκθεμα αεροπλοΐας προς αποκατάσταση" και ως αποστολέας εμφανίζεται μικρό μουσείο στο Βέλγιο. Μέχρι στιγμής το εμπορευματοκιβώτιο δεν έχει υποστεί κανέναν ουσιαστικό έλεγχο. Στη Μάλτα όπου ήταν ο σταθμός μεταφόρτωσης δεν ανοίχτηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η εύρεση σωρείας όπλων και πολεμικών αντικειμένων στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα ωστόσο, ρίχνει νέο φως στην υπόθεση και οι αρχές θα ανοίξουν το κοντέινερ, για να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

Σημειώνεται ότι μάρτυρας συνέδεσε τον εφοπλιστή με τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ότι στο σπίτι του είδε οπλισμό τύπου G3 και τύπου Καλάσνικοφ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί τέτοια όπλα.

nooz.gr




00 inkefalonia general ad 300X250