Αποκάλυψη: Οταν ο Χρήστος Παππάς φορούσε ναζιστική στολή και χαιρετούσε χιτλερικά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 09:15

Αποκάλυψη: Οταν ο Χρήστος Παππάς φορούσε ναζιστική στολή και χαιρετούσε χιτλερικά

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. μετά το πέρας των ερευνών στο σπίτι του προφυλακισμένου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει στην έντυπη έκδοσή της η εφημερίδα «Εθνος» δείχνουν το νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής σε φωτογραφίες της «νιότης» του να ποζάρει με στρατιωτική στολή και περιβραχιόνιο με τη σβάστικα κατά το πρότυπο τον σωμάτων ασφαλείας της ναζιστικής Γερμανίας του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι φωτογραφίες αυτές που βρέθηκαν σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι του Χρήστου Παππά έρχονται να προστεθούν στα κρασιά με την ετικέτα του Μπενίτο Μουσολίνι τα κράνη και τα διακριτικά των SS.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι φυσικά εύλογα, καθώς, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής απαρνήθηκε με σθένος κατά την απολογία του την οποιαδήποτε σχέση του με το ναζισμό, ακολουθώντας τον αρχηγό του, Νίκο Μιχαλολιάκο που είχε την ίδια γραμμή.

Εκτός κι αν και αυτές τις φωτογραφίες τις τοποθετεί ο κ. Παππάς μαζί με τα... «γραπτά της νιότης» του όπως ανέφερε παλαιότερα για κείμενά του ναζιστικού περιεχομένου.

Τι υποστήριξε στην απολογία του 

Κατά την απολογία του, πάντως, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον γενικό γραμματέα του κόμματος, αποκηρύσσονταςτην εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία παρά το γεγονός ότι το σπίτι του στα Γιάννενα θύμιζε μπούνκερ του γερμανικού στρατού αφού σε κάθε του γωνιά υπήρχαν σβάστικες και φωτογραφίες του Χίτλερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη και μπουκάλια κρασιού που στην ετικέτα είχαν τη μορφή του Μουσολίνι καθώς και ένα ακραία ναζιστικό χειρόγραφο κείμενο το οποίο ήταν γραμμένο το 1983 με τίτλο «Ορκος της Χρυσής Αυγής» και το οποίο κατέληγε με τη σβάστικα και το όνομα του Χίτλερ.Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δήλωσε... συλλέκτης αντικειμένων από πολεμικές περιόδους . «Αντικείμενα τα οποία κατέχω, είναι συλλεκτικά διαφόρων περιόδων πολεμικών ή μη διότι είμαι συλλέκτης γνωστός σε συλλεκτικούς κύκλους το οποίο μπορώ να σας αποδείξω και με σχετικά έγγραφα και ντοκουμέντα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη φυλακή αποκήρυξε τη βία τονίζοντας ότι είναι βαθιά του πεποίθηση «ότι σε ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος, η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους, αφού εκτός των άλλων δεν αποτελεί και τον καλύτερο οδηγό για την πρόοδο και την ευημερία».

Ολα αυτά ενώ βρισκόταν ενώπιον των δικαστικών αρχών. Γιατί λίγο αργότερα όταν είχε ήδη αποφασισθεί η προφυλάκισή του και μεταφερόταν από την Ευελπίδων στη ΓΑΔΑ για να διανυκτερεύεσει έδειξε ξανά το αγωνιστικό του φρόνημα. «Ζήτω η Χρυσή Αυγή! Χείμαρρος θα γίνει και θα τους πνίξει τους προδότες! Δεν τελειώνει η Χρυσή Αυγή!» κραύγαζε χαρακτηριστικά.

iefimerida