Προφυλακιστέος και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 23:44

Προφυλακιστέος και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς

Μετά τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, προφυλακιστέος κρίθηκε -με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων- και ο υπαρχηγός της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, μετά την επτάωρη απολογία του στον ανακριτή. Στις 10 το βράδυ, ο Χρήστος Παππάς μετήχθη πίσω στη ΓΑΔΑ, όπου θα περάσει τη νύχτα στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής. Έξω από την Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

Το πρωί της Παρασκευής ο Χρ.Παππάς αναμένεται να μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται ήδη οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός.

Ο Χρήστος Παππάς ήταν ο τελευταίος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του κινήθηκε στο μοτίβο του ισχυρισμού περί πολιτικής δίωξης και της άρνησης των κατηγοριών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν με βάση το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορούν στην ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στην Ανατολή Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ναζιστικό «μουσείο» από σημαίες με σβάστικα, φωτογραφίες του Χίτλερ και του Μουσολίνι, όπλα, ναζιστικά κράνη κ.ά.

Πηγή: in.gr