Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 09:59

Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γ.Πατέλης και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν. Στον Κορυδαλλό οδηγούνται ο βουλευτής της ΧΑ Γ.Λαγός και η ανθυπαστυνόμος που επίσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στις 10:00 μεταφέρεται στην Ευελπίδων για να απολογηθεί ο υπαρχηγός της ΧΑ Χρ.Παππάς. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Η απολογία του άρχισε στις 19:30 και ολοκληρώθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ακολούθησε η απολογία του «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, η οποία ολοκληρώθηκε στις 04:00. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η απόφαση της διάσκεψης ανακριτή και εισαγγελέα για τους δύο κατηγορούμενους.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εις βάρος του Ν.Μιχαλολιάκου υπάρχουν στοιχεία (τηλεφωνικές κλήσεις) σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα οποία ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν επαρκή για την προφυλάκισή του.

Αυτήν την εκτίμηση ενισχύει το γεγονός ότι μετά την απολογία Μιχαλολιάκου δεν πραγματοποιήθηκε άμεσα σύσκεψη για να αποφασιστεί η προφυλάκισή του ή όχι, αλλά ακολούθησε η απολογία του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, προκειμένου να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων. Τα επιχειρήματα των δύο δεν φαίνεται να έπεισαν και τελικά κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως είχε συμβεί και με τον έτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Γ.Λαγό.

Μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, εν αναμονή της απόφασης σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Στις 11:00 θα μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού ο βουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός, καθώς και η ανθυπαστυνόμος που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Νωρίτερα, στις 10:00 αναμένεται να οδηγηθεί από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων για να απολογηθεί ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Σε ανακοίνωσή της, η ΧΑ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας» και προσθέτει: «Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας».

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250