Παραδόθηκε ο καταζητούμενος υπαρχηγός της ΧΑ Χρήστος Παππάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 14:54

Παραδόθηκε ο καταζητούμενος υπαρχηγός της ΧΑ Χρήστος Παππάς

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να παραδοθεί, έφτασε στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές είναι ο υπαρχηγός της οργάνωσης. O Χρ.Παππάς κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αναμένεται να οδηγηθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο υπαρχηγός της οργάνωσης αναζητείτο για περίπου 24 ώρες από την αστυνομία. Η προθεσμία του αυτοφώρου έληγε το πρωί της Δευτέρας.

https://www.youtube.com/watch?v=eP2joXbWxMw

Ο Χρήστος Παππάς έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί και πριν παραδοθεί έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το κτίριο, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής με μοχλό, όπως είπε, τη Δικαιοσύνη.

«Προσέρχομαι αυτοβούλως. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, τίποτα να κρύψω. Η συγκυβέρνηση, η κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου, Σαμαρά και Βενιζέλου, προβαίνει σε πρωτοφανείς πολιτικές διώξεις με μοχλό Δικαιοσύνη, την ανεξάρτητη κατά κάποιους Δικαιοσύνης.

» Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα νικήσει. Ο ελληνικός λαός να μην σκύβει το κεφάλι. Είμαι απολύτως ελεύθερος, κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα και θα επανέλθουμε. Η χρυσή Αυγή δεν λυγίζει! Χρυσή Αυγή για πάντα!» είπε ο Χρ.Παππάς έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Κατά την είσοδό του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο Χρ.Παππάς αποκάλεσε «αρχηγό» τον Νίκο Μιχαλολιάκο και φώναξε «ζήτω η Χρυσή Αυγή, ζήτω!», σηκώνοντας το χέρι του.

Αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκαν το Σάββατο οι βουλευτές της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Ο Χρήστος Παππάς, που μέχρι σήμερα διέφευγε της σύλληψης, είχε μιλήσει το Σάββατο σε ραδιοφωνική εκπομπή του Real Fm όπου υποστήριξε ότι δεν κρύβεται αλλά «κυκλοφορεί ελεύθερος» και «δεν έχει δει κανέναν» να τον αναζητά.

Ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος) θα απολογηθεί την προσεχή Τρίτη μαζί με άλλους τρεις από τους 21 συνολικά συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι θα απολογηθούν την Τετάρτη. Μέχρι να απολογηθούν, όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Πηγή: in.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ