Με χειροπέδες και κραυγές στον εισαγγελέα η ηγετική ομάδα της ΧΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 20:17

Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Με χειροπέδες και υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία βγήκαν από τη ΓΑΔΑ, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και από εκεί στο γραφείο του εισαγγελέα. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι 14 συλληφθέντες, διαφεύγει ακόμη της σύλληψης ο Χρήστος Παππάς. Οι αστυνομικοί έβαλαν το απόγευμα τους πέντε συλληφθέντες σε ξεχωριστά τζιπ των ΕΚΑΜ για να τους οδηγήσουν αρχικά στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις, και στη συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή.  

Οδηγούμενος έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ν.Μιχαλολιάκος δεν μιλούσε αλλά σε ένα σημείο προσπάθησε να σηκώσει το τσαντάκι που κρατούσε προς το πρόσωπό του -όταν οι αστυνομικοί που τον συνόδεαν του τράβηξαν με τη βία τα χέρια κάτω. Ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναζε «δεν μας φοβίζει τίποτα, ζήτω η Ελλάς» ενώ οδηγείτο στο τζιπ.

Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Στα συνολικά 19 άτομα (από τους 32 εναντίον των οποίων εκδόθηκε ένταλμα) που συνελήφθησαν βρίσκονται οι βουλευτές Ν.Μιχαλολιάκος, Ηλ.Κασίδιαρης, Ηλ.Παναγιώταρος, Γ.Λαγός και Ν.Μίχος, ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης (που συνομίλησε με τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, τη νύχτα του φόνου) και άλλα στελέχη, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί.

Διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία.

Στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκε νωρίς το απόγευμα και η κόρη του γενικού γραμματέα της Οργάνωσης Ουρανία Μιχαλολιάκου. Η κόρη δήλωσε «υπερήφανη» για τον πατέρα της, χαρακτηρίζοντάς τον «θύμα πολιτικής δίωξης». Μαζί με την μητέρα της, βουλευτή Ελένη Ζαρούλια, πήγε στην Ευελπίδων και φίλησε τον Ν.Μιχαλολιάκο όταν εκείνος έφτασε -η σύζυγός του τού είπε «αγάπη μου, τους ξεφτίλισες».

Οι συλλήψεις έγιναν μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Από νωρίς στους χώρους των δικαστηρίων και στους γύρω δρόμους είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, για την αποφυγή επεισοδίων. Περίπου 100 οπαδοί της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Ευελπίδων.

Πηγή: in.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250