Συμβαίνει τώρα : Σύλληψη Μιχαλολιάκου, Βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 09:57

Συμβαίνει τώρα : Σύλληψη Μιχαλολιάκου, Βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής (ανανεωμένο)

Συγκλονιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οπως αναφέρει το Mega, μετά οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής και ξεκίνησαν οι συλλήψεις με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με πρώτη σύλληψη αυτή του Νίκο Μιχαλολιάκου και η δεύτερη του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 3 συλλήψεις εκ των οποίων η μία αφορά τον Γιάννη Λαγό. Εκτός των βουλευτών θα συλληφθούν άλλα 34 άτομα.

Οπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΒΗΜΑ FM, Βασίλης Χιώτης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η επιχείρηση της Ασυνομίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα, ενώ ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος συνελήφθη πρώτος.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έρχεται έπειτα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελείας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Με βάση αυτό το σκεπτικό ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη πρώτος ως αρχηγός του κόμματος και της οργάνωσης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκεται και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, ο οποίος φέρεται να συνομίλησε με τον Γιώργο Ρουπακιά μετα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετά και τη σύλληψη Πατέλη γίνεται ξεκάθαρο ότι οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής εστιάζονται στη δράση της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, αλλά αναμένεται να ερευνήσουν και άλλες οργανώσεις με σκοτεινή δράση.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν άλλες πέντε συλλήψεις ανεβάζοντας τον αριθμό στις δέκα συνολικά δεν είναι κι άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγή, ενώ επίκειται και ακόμη μία σύλληψη βουλευτή.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.

Κεδίκογλου: Η δημοκρατία έχει τα μέσα να αμυνθεί

Αναφορικά με τις συλλήψεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε «Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η δικαιοσύνη, έχει τα μέσα να αμυνθεί, κάνει τη δουλειά της»

Απέρριψε, ακόμη, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές αναφέροντας ότι «δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια. Αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες».


iefimerida