58χρονος επιβίωσε στις Άνδεις - Επί τέσσερις μήνες έτρωγε ποντίκια και σταφίδες (video)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 09:42

58χρονος επιβίωσε στις Άνδεις - Επί τέσσερις μήνες έτρωγε ποντίκια και σταφίδες (video)

Η απίστευτη ιστορία του Ουρουγουανού Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ είναι ακόμη ένα παράδειγμα του ενστίκτου επιβίωσης που έχει κάθε άνθρωπος. Επέζησε από τον βαρύ χειμώνα των Άνδεων και τώρα επιτέλους γυρίζει στον... πολιτισμό. Τα ίχνη του 58χρονου Ουρουγουανού χάθηκαν τον περασμένο Μάιο. Πέρασε τον βαρύ χειμώνα των Άνδεων στα απομακρυσμένα βουνά, τρώγοντας για να επιβιώσει ποντίκια και σταφίδες.

Το 1972, ένα αεροπλάνο που μετέφερε μια ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης στη Χιλή συνετρίβη στις Άνδεις. Μερικοί από τους επιζώντες αναγκάστηκαν να φάνε τους νεκρούς συνεπιβάτες τους για να επιβιώσουν
Ο Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα βουνά από τη Χιλή στην Αργεντινή με τα πόδια, αφού η μοτοσικλέτα του έπαθε σοβαρή βλάβη και δεν μπορούσε να συνεχίσει με αυτή.

Αργεντινοί αξιωματούχοι την βορειοδυτική επαρχία Σαν Χουάν βρήκαν τον Γκόμεζ την Κυριακή σε ένα καταφύγιο σε υψόμετρο 2.840 μέτρων, οι οποίοι έφτασαν εκεί προκειμένου να κάνουν καταμέτρηση του ύψους του χιονιού.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για θαύμα. Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο κυβερνήτης του Σαν Χουάν, Χοσέ Λουίς Γκιόζα. «Του δώσαμε την ευκαιρία να μιλήσει στη γυναίκα του, τη μητέρα και την κόρη του. Και έπειτα τον ρώτησα: Πιστεύεις; Και εκείνος μου απάντησε, δεν πίστευα αλλά τώρα πιστεύω».
Είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερις μήνες όταν η μοτοσικλέτα του χάλασε και αποφάσισε να διασχίσει με τα πόδια τα βουνά από τη Χιλή στην Αργεντινή
Η ζάχαρη, οι σταφίδες, οι ποντικοί και κάποιες προμήθειες που είχε βρει στο καταφύγιο κράτησαν ζωντανό τον Γκόμεζ. Όταν βρέθηκε, ο 58χρονος είχε χάσει τουλάχιστον 20 κιλά και ήταν ιδιαίτερα αφυδατωμένος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ένας από τους γιατρούς που εξέτασε τον Γκόμεζ εξεπλάγη από την ανθεκτικότητά του γράφει η El Pais. «Είναι ένας ασθενής με υψηλή αρτηριακή πίεση, ιστορικό καπνίσματος και σημάδια υποσιτισμού», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του γιατρού. «Ωστόσο, σε λίγες ημέρες θα είναι μια χαρά και θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», είπε.

https://www.youtube.com/watch?v=CGFVFESYoQU




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250