Συναγερμός στην Ανατολική Μεσόγειο: Η Ρωσία κάνει λόγο για εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 12:53

Συναγερμός στην Ανατολική Μεσόγειο: Η Ρωσία κάνει λόγο για εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων!

Ανησυχία έχει προκαλέσει η πληροφορία που διοχετεύτηκε στον Τύπο, ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε δύο βαλλιστικά "αντικείμενα" που εκτοξεύθηκαν σήμερα προς την κατεύθυνση της ανατολικής Μεσογείου από το κεντρικό τμήμα της εν λόγω θάλασσας.

Το ανακοίνωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA και αναμεταδίδεται από ρωσικά ΜΜΕ.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 10:16 (ώρα Μόσχας, 09:16 ώρα Ελλάδας) και εντοπίσθηκε από τους σταθμούς ραντάρ στο Αρμαβίρ (νότια Ρωσία). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία είχε επικρίνει τις ΗΠΑ επειδή έστειλαν πολεμικά πλοία κοντά στη Συρία λέγοντας πως οι αναπτύξεις αυτές θα αυξήσουν την ένταση καθώς η Ουάσινγκτον προετοιμάζεται για ενδεχόμενα στρατιωτικά πλήγματα.

"Η πίεση που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία", δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Όλεγκ Ντογκάγιεφ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Ο ίδιος δήλωσε πως "η αποστολή πλοίων εξοπλισμένων με πυραύλους κρουζ προς τις ακτές τις Συρίας έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην κατάσταση στην περιοχή".

Πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας και αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν χθες Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

newsit.gr