Στο τραπέζι η μείωση του φόρου πετρελαίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 10:38

Στο τραπέζι η μείωση του φόρου πετρελαίου

Στόχος η στήριξη των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων - Το μήνυμα Σαμαρά είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την Τρόικα, για να ανοίξει ατζέντα διεκδικήσεων«Να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την Τρόικα, για να ανοίξει μια νέα ατζέντα διεκδικήσεων». Αυτό είναι το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τα υπουργεία ενόψει έλευσης των ελεγκτών.

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα πέσει πρώτη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, σύμφωνα με τα «Νέα». Στόχος η στήριξη των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων. Το αίτημα αυτό έχει ήδη προβάλει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το βασικό επιχείρημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι η φοροελάφρυνση θα αυξήσει την κατανάλωση και συνεπώς και συνεπώς δεν θα υπάρξει έλλειμμα στα δημόσια έσοδα.

Eπίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιδιώξει και κινήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, ιδίως μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Μια ακόμη επιδίωξη είναι η επανεξέταση του θέματος της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, ενόψει και του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ