Τηλεμαχία Μέρκελ-Σταινμπρουκ με φόντο την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 07:30

Τηλεμαχία Μέρκελ-Σταινμπρουκ με φόντο την Ελλάδα

Το βράδυ της Κυριακής το κοινό της Γερμανίας αλλά και της Ελλάδας θα παρακολουθήσει την τηλεμαχία μεταξύ των δύο πολιτικών αντιπάλων Ανγκελας Μέρκελ και Πίτερ Στάινμπρουκ εν όψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Οπως αναφέρει το Newsit, το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 21:25 ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει 90 λεπτά και4 δημοσιογράφοι θα υποβάλουν ερωτήσεις στους δύο πολιτικούς αντιπάλους, ενώ ο καθένας τους θα έχει στην διάθεσή του 90 δευτερόλεπτα τόσο για κάθε απάντηση, όσο και για την τελική τους τοποθέτηση.

Κατά την διαπραγμάτευση μεταξύ των επιτελείων των κομμάτων και των τηλεοπτικών σταθμών, αποφασίστηκε ότι στην πρώτη ερώτηση θα απαντήσει ο κ. Στάινμπρουκ, ενώ την τελευταία λέξη στο κλείσιμο της τηλεμαχίας θα έχει η κα Μέρκελ.

Η αντιπαράθεση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και για την Ελλάδα, αφού η συζήτηση θα κυμανθεί γύρω από τα θέματα φορολογίας, δεδομένου ότι οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν εξαγγείλει αύξηση του φόρου για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, από 42% σε 49%, ενώ ο Σταινμπρουκ σκοπεύει να στριμώξει την αντίπαλό του σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν εκτιμάται ότι θα είναι και η υπόθεση των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και επί γερμανικού εδάφους.

iefimerida