Πέθανε 7 φορές και σώθηκε!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 12:49

Πέθανε 7 φορές και σώθηκε!

Το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στη Σκιάθο είχε πρωταγωνιστή έναν Αθηναίο που παραθέριζε. Ο άνδρας υπέστη έμφραγμα, η καρδιά του σταμάτησε 7 φορές αλλά για καλή του τύχη αποδείχθηκε...εφτάψυχος καθώς ο γιατρός του Κέντρου Υγείας του νησιού με τους συνεργάτες του κατάφεραν και τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο.

Το καντηλάκι του Γ.Ι από το Περιστέρι είχε μέσα ακόμη πολύ λάδι όπως απέδειξε η πρόσφατη περιπέτειά του. Ο 54χρονος άνδρας με τη βεβαρυμένη υγεία (είναι παχύσαρκος και μανιώδης καπνιστής) βρισκόταν με τη σύζυγό του για διακοπές στο νησί της Σκιάθου.

Στη Σκιάθο συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στη Σκιάθο συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 


Πέθανε εφτά φορές αλλά τελικά σώθηκε


Το βράδυ της περασμένης Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013, ο 54χρονος ένιωσε έντονη δυσφορία και πόνους στο στήθος. Η γυναίκα του πήρε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και ζήτησε ασθενοφόρο το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο με τον γιατρό και διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Νίκο Σακελλαρόπουλο.

Από και πέρα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για τη σωτηρία του ασθενούς ο οποίος είχε υποστεί οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, του χορηγήθηκε αντιπηκτική αγωγή και συνδέθηκε με τον καρδιογράφο και το μόνιτορ που καταγράφει τους καρδιακούς ρυθμούς.

Ωστόσο η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη με αποτέλεσμα να υπάρξουν επτά διαδοχικές καρδιακές παύλες, η πιο μεγάλης διάρκειας 1,5 λεπτού.


Τα Κέντρα Υγείας πρέπει να ενισχυθούν και όχι να εγκαταλειφθούν από το Υπουργείο Υγείας δήλωσε στο Newsit ο γιατρός που έσωσε τον ασθενή


Με σύμμαχο έναν απινιδωτή και την ψυχραιμία του ο γιατρός και οι συνεργάτες του, μία νοσηλεύτρια, ένας τεχνολόγος - ακτινολόγος και ο οδηγός του ασθενοφόρου έδωσαν αλλεπάληλες μάχες με τον θάνατο και τελικά κατάφεραν και έσωσαν τον ασθενή ο οποίος αποδείχθηκε...εφτάψυχος!

"Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό" λέει ο φύλακας - άγγελος του 54χρονου


Ο γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Νίκος Σακελλαρόπουλος ο οποίος υπηρετεί σε αυτό το πόστο τα τελευταία 8 χρόνια,  περιέγραψε στο Newsit λεπτό προς λεπτό τη μάχη που έδωσε για να σώσει τον 54χρονο και δήλωσε με ταπεινοφροσύνη "κάναμε μόνο το χρέος μας, σταθεροποιήσαμε τον ασθενή ο οποίος στη συνέχεια διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Βόλου".

Οι πιθανότητες επαναφοράς ενός ασθενούς μειώνονται από τη μία θανατηφόρα αρρυθμία στην επόμενη

Μέσα σε ένα πεπαλαιωμένο Κέντρο Υγείας ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό έγιναν οι φυλακες - άγγελοι του 54χρονου και απέδειξαν πόσο μα πόσο απαραίτητες είναι οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας. Σε κάθε περίπτωση τα Κέντρα Υγείας στα οποία υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς και φαρμακευτικό υλικό πρέπει να ενισχυθούν καθώς πραγματικά κάθε λεπτό μετράει για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - newsit




00 inkefalonia general ad 300X250