Από την Τετάρτη οι έλεγχοι στα βενζινάδικα για το σύστημα εισροών εκροών - Στους παραβάτες θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 07:17

Από την Τετάρτη οι έλεγχοι στα βενζινάδικα για το σύστημα εισροών εκροών - Στους παραβάτες θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας

Από την Τετάρτη (28/8) ξεκινούν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι έλεγχοι στα βενζινάδικα για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το σύνολο, σχεδόν, των πρατηριούχων (1.100) έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», προκειμένου να επιδοτηθεί για το κόστος εγκατάστασης του συστήματος. Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου μετά τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς με εκπροσώπους των βενζινοπωλών και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, με αφορμή τη λήξη αύριο, 27 Αυγούστου, της προθεσμίας που είχε τεθεί στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να εγκαταστήσουν συστήματα εισροών- εκροών. Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι η προβλεπόμενη κύρωση για τους παραβάτες είναι η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Στη συνάντηση προσήλθε αντιπροσωπεία της ΟΒΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Δ. Κιούση, αντιπροσωπεία της ΠΟΠΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ασμάτογλου και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΕΠΕ κ. Πετριανίδης.

Κατά τη διάρκειά της, αποτιμήθηκε η πορεία υλοποίησης της εγκατάστασης και παρατέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι μέχρι την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, είχαν εγκαταστήσει συστήματα εισροών- εκροών τα 1.124 από τα περίπου 1.250 πρατήρια υγρών καυσίμων, ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός δήλωσε: «Με την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών- εκροών, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, με την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια, που ολοκληρώνεται χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αγορά των καυσίμων, πρατηριούχων και εταιρειών. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Όσοι δεν πήραν στα σοβαρά την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, θα βρεθούν από την Τετάρτη ενώπιον των συνεπειών του νόμου».

Πηγή: newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ