Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Πάσχα των Καθολικών

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 22:57

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Πάσχα των Καθολικών

Την Ανάσταση του Χριστού εορτάζουν σήμερα οι καθολικοί σε όλο τον κόσμο και πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, απ' όπου ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' είπε το «Χριστός Ανέστη» σε 60 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά. Φορώντας χρυσά άμφια, ο Ποντίφικας, εμφανίστηκε μεγαλοπρεπώς και ενώ ακούγονταν ύμνοι, ευχήθηκε για ειρήνη και ευημερία. Χθες βράδυ, Μεγάλο Σάββατο -των καθολικών- ο Πάπας, κατά τη λειτουργία, βάπτισε πέντε νεοφώτιστους χριστιανούς.

Στο μεταξύ εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανών προσκυνητών συρρέουν, σήμερα, στην Ιερουσαλήμ εορτάζοντες και πανηγυρίζοντες για την Ανάσταση του Χριστού. Ο καθολικός πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Ρέϊμον Ταουΐλ, εκφώνησε με την ευκαιρία του Πάσχα των Καθολικών ομιλία που δεν είχε περιεχόμενο πολιτικό, σημείωσε ότι σήμερα είναι η ημέρα κατά την οποία υπάρχει "μία κλιμάκωση στο χριστιανικό ημερολόγιο" των πιστών, αλλά και ότι "παριστάμεθα μάρτυρες στο Μυστήριο της Σωτηρίας" των ψυχών.

Στον "Εν Κήπω Τάφω", όχι σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον μητροπολιτικό ναό των Καθολικών, γιόρτασαν το Πάσχα σήμερα και προτεστάντες απ' όλον τον πλανήτη.

Την ίδια ώρα, καθώς συνεχίζονται σήμερα οι εορτασμοί για το εβραϊκό Πάσχα, χιλιάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι στη δυτική Ιερουσαλήμ προσκύνησαν στο Τείχος των Δακρύων, παρακαλώντας για την άνωθεν Ευλογία.

Πηγή: ΑΠΕ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ