Νεκρός ο αδίστακτος Αλβανός κακοποιός Μάριον Κόλα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 10:08

Νεκρός ο αδίστακτος Αλβανός κακοποιός Μάριον Κόλα

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα. Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα.
Το προφίλ του επικίνδυνου δραπέτη των Τρικάλων

Ο Μ. Κόλα θεωρείτο μέχρι σήμερα το πρωί ο πλέον επικίνδυνος ελεύθερος κακοποιός.

Ανάμεσα στους ασύλληπτους δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων, ο Κόλα φαίνεται να είχε αρχηγικό ρόλο. Άλλωστε, με βάση τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, αλλά και τη δολοφονία της 25χρονης στα Ίσθμια Κορινθίας, έγινε φανερό σε όλους ότι δε φοβάται σε κάθε περίπτωση να τραβήξει πιστόλι.

Από το 2010, όταν είχε συλληφθεί για τις ληστείες τραπεζών μετά την αιματηρή ληστεία στο Βύρωνα, είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του προθέσεις.

Στην ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί που τον είχαν συλλάβει, θυμούνται τα λόγια του: "είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε".

Πηγή: news.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ