Τουλάχιστον επτά νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου έξω από το Παρίσι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 20:35

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου έξω από το Παρίσι

Επιβατική αμαξοστοιχία Intercity εκτροχιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στο Παρίσι, στο Μπρετινί-σιρ-Ορζ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν και να παγιδευτούν στα συντρίμμια, αναφέρουν οι γαλλικές Αρχές. Ο συρμός εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι προς τη Λιμόζ.

Γύρω στις 17:15 (τοπική ώρα, 18:15 στην Ελλάδα) εκτροχιάστηκε και χτύπησε στην αποβάθρα του σταθμού του Μπρετινί. Το τρένο κινούνταν με την κανονική (αρκετά μεγάλη) ταχύτητα γιατί δεν ήταν προγραμματισμένο να σταματήσει στο σταθμό.

Τα τέσσερα τελευταία βαγόνια ανατράπηκαν και επιβάτες παγιδεύτηκαν ή ακόμη και έπαθαν ηλεκτροπληξία. Στο τρένο επέβαιναν περί τα 385 άτομα.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον επτά και πολλοί οι τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση. Πολλοί αναφέρονται να είναι παγιδευμένοι, αν και οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Αυτόπτες μιλούν για σκηνές χάους μετά τον εκτροχιασμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, προειδοποίησε μάλιστα ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ανέβει. Ήδη από τη νομαρχία γίνεται λόγος για πολλά θύματα.

Τα αίτια εξαιτίας των οποίων η ταχεία αμαξοστοιχία κόπηκε στα δύο παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250