Σκοτώθηκε ο Πελεκάνος της Μυκόνου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 23:15

Σκοτώθηκε ο Πελεκάνος της Μυκόνου

Ένα θλιβερό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτη στη Μύκονο. Το σήμα κατατεθέν του νησιού, ένας από τους θρυλικούς πελεκάνους βρήκε τραγικό θάνατο παρασυρόμενος από αυτοκίνητο. Το περιστατικό συνέβη στη Χώρα Μυκόνου κοντά στο Γυαλό. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Έλληνας οδηγός του αυτοκινήτου στην προσπάθειά του να αποφύγει μια παρέα μικρών παιδιών που βρέθηκαν στο δρόμο έκανε ελιγμό με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον πελεκάνο.

Παρά τις πρώτες βοήθειες που προσφέρθηκαν, ο πελεκάνος δεν άντεξε στα τραύματα του και ξεψύχησε μετά από λίγη ώρα.

Εκατομμύρια επισκέπτες έχουν φωτογραφηθεί με τους πελεκάνους επισκεπτόμενοι τη Μύκονο και θεωρούνται ίσως τα γνωστότερα πουλιά της Ελλάδας σε ολόκληρη την υφήλιο, μιας και είναι συνδεδεμένα με το πιο τουριστικό νησί της χώρας.

Ο πελεκάνος που σκοτώθηκε σήμερα είχε το όνομα «Γεωργία», κάτι όμως που γνωρίζουν μόνο οι μυκονιάτες. Στο νησί υπάρχουν 3-4 πελεκάνοι επί μονίμου βάσεως, αλλά οι επισκέπτες τους φωνάζουν όλους με το όνομα «Πέτρο».

Κάθε απώλεια πελεκάνου είναι μια σημαντική είδηση για το νησί που προκαλεί θλίψη στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες.

Πηγή: cyclades24.gr