Η στιγμή της επίθεσης στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 18:33

Η στιγμή της επίθεσης στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη (VIDEO)

Άγρια επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μάλιστα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μετέδωσε βίντεο το οποίο δείχνει τη στιγμή της επίθεσης όπου φαίνεται ο Δήμαρχος να τρέχει και φυγαδεύεται με μηχανή μεγάλου κυβισμού ενώ τον κυνηγούν εξαγριωμένα άτομα. Στο βίντεο π κ. Καμίνης τρέχει και δύο άνδρες επιχειρούν να τον προστατεύσουν, ενώ άγνωστοι του πετούν αντικείμενα.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά έρευνα για την επίθεση.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι στοχοποιήθηκε από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλο ότι "επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση".

Ο Γ. Καμίνης δηλώνει ότι "οι τραμπούκικες επιθέσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων" και ζητά ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την "φασιστική επίθεση" και κάνει λόγο για "προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών". Ο Θ. Μπαλασόπουλος μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι η ανακοίνωση του Δημάρχου δεν βοηθά και μίλησε για προβοκάτσια.

Πάντως από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης τόνισε το πρωί της Δευτέρας ότι ηθικός αυτουργός για την επίθεση σε βάρος του το βράδυ της Κυριακής είναι ο Θ. Μπαλασόπουλος πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

https://youtu.be/Gb1xEaUTO0w