Ισόβια στον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 19:42

Ισόβια στον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτχικνέλι για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Οι δικαστές απέρριψαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το οποίο του είχε αναγνωριστεί πρωτοδίκως και του επέβαλαν την ποινή των ισοβίων.  

Να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο είχε προτείνει ο εισαγγελέας κρίνοντας πως η πρωτόδικη απόφαση ήταν εσφαλμένη και είχε ζητήσει από τους δικαστές να τον κηρύξουν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και χωρίς ελαφρυντικά.

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών, ενώ κάθισε εκ νέου στο εδώλιο καθώς ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Νίκου Σεργιανόπουλου, Αλέξης Στεφανάκη: «Η σημερινή απόφαση έρχεται να γαληνέψει τις ψυχές τριών ανθρώπων που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή. Του Νίκου, της αδερφής του και της μητέρας του. Η επιβολή της ποινής της ισόβιας καθείρξεως στο Γεωργιανό δράστη αυτής της στυγερής δολοφονίας, αντανακλά την απάντηση της ελληνικής δικαιοσύνης σε ένα τόσο φριχτό έγκλημα».

Πηγή: ethnos.gr




00 inkefalonia general ad 300X250