Παγκόσμια συγκίνηση για τo νέo μεγάλο αγώνα του Νέλσον Μαντέλα - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 22:38

Παγκόσμια συγκίνηση για τo νέo μεγάλο αγώνα του Νέλσον Μαντέλα - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κλινική της Πρετόρια, μετά τη λοίμωξη του αναπνευστικού που παρουσίασε στη διάρκεια της νύκτας της Παρασκευής προς Σάββατο, αλλά το τελευταίο 24ωρο δεν έχει εκδοθεί κανένα ιατρικό ανακοινωθέν.

«Είναι πλέον καιρός να τον αφήσουν να φύγει», τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Sunday Times, διανθίζοντας τον τίτλο με μία μεγάλη φωτογραφεία αρχείου του 94χρονου Μαντέλα να χαιρετά τα πλήθη.

«Η οικογένειά του πλέον θα πρέπει να τον αφήσει ώστε ο Κύριος να μπορέσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο», ξεκινά το άρθρο της η εφημερίδα, αναπαράγοντας τα λόγια του Άντριου Μλαγκένι, παλαιού στενού φίλου του Μαντέλα, τα οποία συνοψίζουν και την άποψη που παρουσιάζουν το τελευταίο 24ωρο πολλά μέσα ενημέρωσης.

«Θα πρέπει να τον αφήσουν, πνευματικά, και να εναποθέσουν την πίστη τους στον Θεό. Όλοι θα πούμε ευχαριστούμε Θεέ μου που μας έδωσες αυτόν τον άνθρωπο και θα τον αφήσουμε να φύγει», πρόσθεσε ο Μλαγκένι.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα City Press δημοσιεύει δίπλα στον τίτλο της την έκκληση του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα στον κόσμο να προσευχηθεί για τον πρώην ηγέτη του, ενώ η λαϊκή εφημερίδα Σάντεϊ Σαν τιτλοφορεί τη σημερινή έκδοσή της «Ο Μαντέλα δίνει μάχη για τη ζωή του!».

Στην Πρετόρια ένα πλήθος από δημοσιογράφους και φωτογράφους έχει συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο όπου εικάζουν ότι νοσηλεύεται ο βραβευμένος το 1993 με Νόμπελ Ειρήνης Μαντέλα.

Μέχρι στιγμής η προεδρία της χώρας δεν έχει αποκαλύψει το ακριβές σημείο νοσηλείας του Μαντέλα, και οι δημοσιογράφοι μόνον εικασίες μπορούν να κάνουν για το ποιο νοσοκομείο μπορεί να είναι αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ