Πλοίο-φάντασμα από το Ιαπωνικό τσουνάμι εμφανίστηκε στον Καναδά!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 06:51

Πλοίο-φάντασμα από το Ιαπωνικό τσουνάμι εμφανίστηκε στον Καναδά!

Eνα Iαπωνικό αλιευτικό πλοίο που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 εντοπίστηκε μετά από ένα ολόκληρο χρόνο να αρμενίζει στα ανοιχτά των δυτικών ακτών του Καναδά! Συγκεκριμένα το σκάφος, με σημαία Χοκάιντο και μήκος 65 μέτρων, εντοπίστηκε από αεροσκάφος της ακτοφυλακής σε μία περίπολο ρουτίνας στην περιοχή British Columbia του Καναδά...

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν το σκάφος ταλαιπωρημένο, σκουριασμένο αλλά σε καλή κατάσταση να πλέει αμέριμνο ακολουθώντας τα θαλάσσια ρεύματα 1.500 χιλιόμετρα βόρεια του Βανκούβερ του Καναδά. Το αλιευτικό σκάφος βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά, ώστε να προληφθούν φαινόμενα περιβαλλοντικής μόλυνσης ή παρακώλυσης της θαλάσσιας κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος της Ιαπωνικής ακτοφυλακής ανακοίνωσε ότι το σκάφος άνηκε σε αλιευτική εταιρία της πόλης Hakodate στο νησί Hokkaido και πως οι ιδιοκτήτες του δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται να τους επιστραφεί! Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι είχαν από καιρό εγκαταλείψει την ελπίδα να το ξαναδούν.

Ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι αυτό το πρώτο μεγάλο αντικείμενο αποτελεί απλά την αρχή για μια επέλαση χιλιάδων τόνων συντριμμιών προς τις Καναδικές ακτές. Και μάλιστα φαίνεται ότι το «ταξίδι» τους διασχίζοντας τον Ειρηνικό ωκεανό ήταν τελικά συντομότερο απ' όσο εκτιμούσαν οι επιστήμονες

Το τσουνάμι που σάρωσε την Ιαπωνία το 2011 παρέσυρε στο διάβα του περίπου 25 τόνους συντριμμιών, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαβάης. Τέσσερις έως οκτώ εκατομμύρια τόνοι διαλύθηκαν στον ωκεανό, ενώ ένας έως δύο τόνοι εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνειά του.

Πηγή: e-radio.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250