Αιγύπτια δημοσιογράφος βγάζει τη μαντίλα και συγκρούεται live με Μουσουλμάνο κληρικό (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 13:24

Αιγύπτια δημοσιογράφος βγάζει τη μαντίλα και συγκρούεται live με Μουσουλμάνο κληρικό (VIDEO)

Το παρακάτω video αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα που είδα τον τελευταίο καιρό κι ομολογώ ότι με άγγιξε.

Στην ακραία συντηρητική Αίγυπτο που προέκυψε από την Αραβική Άνοιξη, μια Αιγύπτια δημοσιογράφος βρίσκει το θάρρος και συγκρούεται on air με έναν εκπρόσωπο του υπερσυντηρητικού Μουσουλμανικού κλήρου, αρνούμενη να πρωταγωνιστήσει σε μια ακόμα παράσταση υποκρισίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 17 Απριλίου και το στιγμιότυπο ανέβηκε πιο πρόσφατα υποτιτλισμένο στα αγγλικά στο Youtube. Δεν είναι ένα video με τα «αξιοπερίεργα» αυτού του πλανήτη αλλά μια σημαντική πολιτική πράξη.

Για όσους πιθανόν δεν το γνωρίζουν, κάτι ανάλογο είχε πράξει και η θρυλική Οριάνα Φαλάτσι σε  συνέντευξή της με τον αγιατολάχ Χομεϊνί, στο Ιράν το 1979. Αρχικά, τον ρώτησε «Πώς κολυμπάει κανείς με τσαντόρ;» και ο ιρανός ηγέτης απάντησε: «Αν δεν σας αρέσει η ισλαμική περιβολή, δεν είστε υποχρεωμένη να τη φορέσετε. Διότι η ισλαμική περιβολή είναι για τις καλές και ευπρεπείς γυναίκες». Η Φαλάτσι βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε και του απάντησε: «Πολύ ευγενικό από μέρους σας, ιμάμη. Και μια που το είπατε, θα βγάλω αμέσως αυτό το χαζό, μεσαιωνικό κουρέλι» είπε και πέταξε το τσαντόρ της. Ο Χομεϊνί σηκώθηκε και έφυγε νευριασμένος.

https://youtu.be/z2rL6NDoyKg

parapolitiki.com




00 inkefalonia general ad 300X250