Πάτρα: Φαντασμαγορικά Red Arrows στον ουρανό της Πάτρας - Συνέχισαν το σόου στην Ανδραβίδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 20:17

Πάτρα: Φαντασμαγορικά Red Arrows στον ουρανό της Πάτρας - Συνέχισαν το σόου στην Ανδραβίδα

Θεαματική επίδειξη πραγματοποίησαν πάνω από τον μώλο Αγίου Νικολάου στην Πάτρα εννέα αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας, τα Κόκκινα Βέλη. Χωρισμένασε διάφορους σχηματισμούς, παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους, ενώ με το «καπνό» που αφήνουν στο πέρασμά τους, δημιουργούσαν διάφορα σχήματα (σημαίες, χταπόδια, ακόμα και καρδιές). Ολα αυτά αποτέλεσαν τμήμα του προγράμματός τους, που διήρκησε περίπου 20 με 30 λεπτά. Ο Δήμος Πατρέων με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ανέλαβε τη διοργάνωση της εντυπωσιακής αυτής αεροπορικής επίδειξης.

Τα Red Arrows είναι ορατά σχεδόν σε όλη την πόλη ενώ οι πολίτες σε διάφορες γειτονιές, όπως η Αγυιά, η Εγλυκάδα κλπ. έχουν βγει έξω και έχουν στρέψει το βλέμμα στον ουρανό. Πολλοί μάλιστα δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται και στην αρχή ξαφνιάστηκαν.

Τα Κόκκινα Βέλη της RAF, επιστρέφοντας στην Βρετανία, από την αεροπορική βάση της Κύπρου, όπου πέρασαν ένα μεγάλο μέρος της φετινής τους εκπαίδευσης, θέλησαν να κάνουν μια στάση στη Δυτική Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και μια θεαματική διέλευση πάνω από την Πάτρα.

Ο σχηματισμός των Κόκκινων Βέλων της RAF αποτελείται από εννέα αεροσκάφη τα οποία συντονίζονται από τον αρχηγό των πιλότων που βρίσκεται στο έδαφος και τους δίνει οδηγίες για την κάθε άσκηση που θα πρέπει να εκτελέσουν, δίνοντάς τους ταυτόχρονα και τα σημεία που πρέπει να προσέξουν τόσο για την ακρίβεια της όσο και για την απόσταση που πρέπει να έχει το ένα από το άλλο σκάφος.

https://www.youtube.com/watch?v=872y1H17RcE

Τα Κόκκινα Βέλη ιδρύθηκαν το 1964 από την RAF, σαν ένας καλός πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο εξωτερικό. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και τον καθρέφτη της Πολεμικής Αεροπορίας, ώστε να εμπεδώνεται η φήμη της RAF ως μιας από τις ικανότερες πολεμικές αεροπορικές δυνάμεις παγκοσμίως. Πραγματοποιούν κάθε χρόνο δεκάδες επιδείξεις στη Βρετανία και το εξωτερικό και κάθε τους εμφάνιση την παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον χιλιάδες θεατών, που λατρεύουν τις αεροπορικές επιδείξεις για την ακρίβεια, την επικινδυνότητα αλλά και γιατί κάνουν την καρδιά τους να χτυπά δυνατά κάθε φορά που τα «Βέλη» επιδίδονται σε ακροβατικές ασκήσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=WCXOR7x-62E

Αμέσως μετά την Πάτρα τα Red Arrows συνέχισαν επίσης φαντασμαγορικά με μια προπόνηση πάνω από την Ανδραβίδα, κάνοντας τους οδηγούς στην Ε.Ο. Πύργου - Πατρών αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να σταματήσουν ότι κάνουν και να στρέψουν το βλέμμα στον ουρανό, απολαμβάνοντας το θέαμα.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: ilialive.gr - thebest.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250