Τραγωδια στις ΗΠΑ: Πενήντα ένας νεκροί από ανεμοστρόβιλο, ανάμεσά τους είκοσι παιδιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 07:56

Τραγωδια στις ΗΠΑ: Πενήντα ένας νεκροί από ανεμοστρόβιλο, ανάμεσά τους είκοσι παιδιά

Εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στο προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα, μετά το πέρασμα φονικού ανεμοστρόβιλου, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς σπίτια, καταστήματα και δύο δημοτικά σχολεία, την ώρα που γινόταν μάθημα και ήταν γεμάτα μαθητές.

kyklonas1.jpg

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι νεκροί φτάνουν τους 51, ανάμεσά τους και 20 παιδιά, ενώ μια μητέρα και το νεογέννητο μωρό τους βρέθηκαν νεκροί μέσα στα συντρίμμια του σπιτιού τους.

kyklonas2.jpg

Τα συνεργεία διάσωσης, βρίσκονται στην περιοχή, αναζητώντας δεκάδες ακόμα ανθρώπους που αγνοούνται. Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο, ενώ όλοι δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βρουν επιζώντες.

kyklonas3.jpg

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Οκλαχόμα το απόγευμα της Δευτέρας έμεινε στο έδαφος 45 λεπτά και είχε ακτίνα δύο μιλίων. Οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν έφτασαν τα 200 μίλια την ώρα, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ τον κατέταξε στο επίπεδο EF4.

kyklonas4.jpg

Στο πέρασμά του δεν άφησε τίποτα όρθιο. Σπίτια, επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια αποκολλήθηκαν από τα θεμέλιά τους, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς, ολόκληρα νοικοκυριά αφέθηκαν στο έλεος των ισχυρών ανέμων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής την Οκλαχόμα, ενώ σε όλους τους Αμερικανούς ξύπνησαν μνήμες από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Κατρίνα.

star.gr




00 inkefalonia general ad 300X250