Εισέπραξε 36.εκατ. δολάρια για εργασία έξι μηνών στη Yahoo

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2013 19:31

Εισέπραξε 36.εκατ. δολάρια για εργασία έξι μηνών στη Yahoo

Η γενική διευθύντρια της εταιρείας Yahoo, Μαρίσα Μέγιερ, εισέπραξε συνολική αμοιβή 36.600.000 δολαρίων το περασμένο έτος, έχοντας μόλις έξι μήνες στο τιμόνι της ηγετικής ομάδας της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ο μισθός της Μέγιερ ήταν "μόλις" 454.862 δολάρια στον οποίο συμπληρώθηκε το ποσό των 1,12 εκατομμυρίων δολαρίων από τα μπόνους απόδοσης και περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια από την κατανομή των μετοχών.

Ο βασικός μισθός της Μέγιερ φέτος θα είναι ένα (1) εκατομμύριο δολάρια ενώ θα λάβει επίσης 2 εκατομμύρια δολάρια ετήσιο μπόνους (...)σε μετρητά, αν η Yahoo φτάσει συγκεκριμένους στόχους επιδόσεων, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο SEC.

Από φέτος η Μέγιερ θα εισπράττει και παροχές «σε είδος» όπως και άλλα ανώτερα στελέχη της Yahoo. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι 20 ημέρες πληρωμένης ετήσιας άδειας. Η 38χρονη Μαρίσα Μέγιερ μια από τις πλέον σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες στη Silicon Valley, ανέλαβε τα ηνία της Yahoo, τον Ιούλιο. Λίγους μήνες μετά τον Οκτώβριο του 2012 έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ