Μεσσηνία: Σύγκρουση πλοίων ανοιχτά της Μεθώνης - 10 αγνοούμενοι - Βυθίστηκε το «Piri Reis» που μετέφερε λιπάσματα!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 09:43

Μεσσηνία: Σύγκρουση πλοίων ανοιχτά της Μεθώνης - 10 αγνοούμενοι - Βυθίστηκε το «Piri Reis» που μετέφερε λιπάσματα!

Ενημέρωση 09.43

Δυο πτώματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του ναυαγίου. Στο σημείο επιχειρούν πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 και ένα ελικόπτερο.


Αρχική καταχώρηση

Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Το φορτηγό πλοίο ''Consouth'' με σημαία Αντίγουα-Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα.

Από τη σύγκρουση, που έγινε λίγο πριν τις 06.00, βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με αποτέλεσμα και να αγνούνται 10 άτομα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το πλοίο.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο Σικόρτσκι. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές...

newsit