Έπιασαν τον 19χρονο που σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο στη Βοστόνη – Μεταφέρθηκε με αιμορραγία σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 12:06

Έπιασαν τον 19χρονο που σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο στη Βοστόνη – Μεταφέρθηκε με αιμορραγία σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης

Συνελήφθη ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, μετά απο γιγαντιαία επιχείρηση. Ο 19χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε την Παρασκευή σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης εξαιτίας αιμορραγίας, δήλωσε η κρατική αστυνομία.


Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστόνη, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.



Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.

Ο 19χρονος , μαζί με τον αδελφό του, θεωρείται υπεύθυνος για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς, στο μαραθώνιο της Βοστόνης. Ο Ταμερλάν Τσαρνάγεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.


"Τον πιάσαμε" ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο, αναφερόμενος στον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας, τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο ύποπτος είχε εντοπιστεί στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης. «Συνελήφθη! Το κυνήγι τελείωσε. Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε. Και η δικαιοσύνη θριάμβευσε" ανήρτησε η αστυνομία της Βοστόνης στο Twitter .

Λίγο μετά τη σύλληψη του ακούστηκαν χειροκροτήματα από τους κατοίκους στην οδό Φράνκλιν, εν μέσω πλήθους αστυνομικών δυνάμεων και ομοσπονδιακών του FBI.



Τρεις ακόμα ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Η ανακοίνωση έγινε λίγα μόλις λεπτά αφότου η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ.



Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, δήλωσε ανώτερος διοικητικός αξιωματούχος και δεσμεύτηκε  πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακαλύψει εάν τα δύο αδέλφια που θεωρούνται ύποπτοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, είχαν βοήθεια.

Λίγο μετά τη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο όπου έκανε δηλώσεις. «Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

Ο Ομπάμα εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στους κατοίκους του Τέξας, όπου τουλάχιστον 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από την σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τη διπλή βομβιστική επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια», επισκέφτηκε την Πέμπτη τη Βοστόνη όπου παρευρέθηκε στην τελετή μνήμης των θυμάτων.

Πηγή: newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ