EKTAKTO: Συνελήφθη ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 21:14

EKTAKTO: Συνελήφθη ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη
Συνελήφθη ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CNN επικαλούμενο πηγές του FBI.
 
Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο δράστης της επίθεσης ταυτοποιήθηκε ύστερα από την ανάλυση δύο βίντεο από τη στιγμή των επιθέσεων.

Το μεσημέρι είχε γίνει γνωστό πως το σενάριο του "μοναχικού λύκου" ενισχύεται στις έρευνες του FBI, τρεις μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, που προκάλεσε το θάνατο σε τρεις ανθρώπους και τον τραυματισμό σε 176.

Ειδικότερα, η ανυπαρξία στοιχείων -πέραν των υπολειμμάτων από τις χύτρες που χρησιμοποιήθηκαν για να τοποθετηθούν οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί- οδηγεί τις αρχές στη σκέψη ότι ένας "μοναχικός λύκος", κάποιος φανατικός που σχετίζεται με την αλ Κάιντα ή με κάποια ακροδεξιά εγχώρια οργάνωση, κρύβεται πίσω από το χτύπημα.

Εικάζουν ότι κατασκεύασε μόνος τους τις βόμβες, ακολουθώντας μία γνωστή πρακτική, που μοιάζει όμοια με μία από αυτές που προτείνει η αλ Κάιντα στους υποστηρικτές της ανά τον κόσμο.

Η εν λόγω πρακτική είναι αποτελεσματική και δεν αφήνει ίχνη.

Αυτή η μέθοδος, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, έχει υιοθετηθεί και από ακροδεξιούς εξτρεμιστές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, αξιωματούχοι επισήμαναν ότι μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ήταν ένα είδος ωρολογιακού μηχανισμού, με βασικό μείγμα εκρηκτικών και ενός είδους μεταλλικού κιβωτίου με καρφιά και σφαιρίδια.

Ειδικός πυροτεχνουργός ανέφερε ότι το κίτρινο της φλόγας που αναδύθηκε πιθανότατα να προκλήθηκε από άνθρακα ή οργανικό καύσιμο, όπως ζάχαρη.

theinsider




00 inkefalonia general ad 300X250