Δυο εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης - Δυο νεκροί, 23 τραυματίες - Φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 23:29

Δυο εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης - Δυο νεκροί, 23 τραυματίες - Φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια

Δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, κοντά στην γραμμή τερματισμού  στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστώνης ,των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δυο νεκροί και 23 τραυματίες.



"Έγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή", δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστόνης.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.



Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, δρομείς και επισκέπτες και στο σημείο επικρατεί πανικός.  
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από  αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά.

Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότατα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.



Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, με δηλώσεις του στο Newsit διαβεβαίωσε ότι οι δώδεκα Έλληνες δρομείς, που μετέχουν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, καθώς και τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν σοκαριστεί.

Στις πρώτες αφηγήσεις τους ανέφεραν ότι άκουσαν πολλές και δυνατές εκρήξεις και περιέγραψαν εικόνες... πολέμου, στο συγκεκριμένο σημείο.


https://www.youtube.com/watch?v=7p5szPeQ7m0
Πηγή: newsit.gr



00 inkefalonia general ad 300X250