Πολιτικό φορέα ιδρύει ο ιδιοκτήτης του facebook

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 13:18

Πολιτικό φορέα ιδρύει ο ιδιοκτήτης του facebook

Πολιτική ομάδα με πλατφόρμα την επικείμενη αμερικανική μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό, την στροφή σε μία παιδεία με μεγαλύτερο προσανατολισμό στην τεχνολογία και τις επενδύσεις στην επιστημονική έρευνα ξεκίνησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook. 

Ο φορέας ονομάζεται fwd.us (forward us -«προωθείστε μας») και έχει την στήριξη ηγετών άλλων αμερικανικών γιγάντων της πληροφορικής.

Στο μεταναστευτικό, η ομάδα τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων σε ένα νέο πλαίσιο που θα δίνει δυνατότητα στους μέχρι των ημι-παράνομους μετανάστες να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα -συζήτηση που έχει αναζωπυρωθεί στην Ουάσινγκτον.

«Για χώρα μεταναστών, έχουμε πολύ περίεργη μεταναστευτική πολιτική» ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ, λέγοντας πως οι άξονες ενός νέου πλαισίου θα έπρεπε να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, η πρόβλεψη για μία οδό που θα καταλήγει στην ιθαγένεια και η προσέλκυση ξένων υψηλών προσόντων.

Στην «ιδρυτική διακήρυξη» της ομάδας, σε άρθρο του Ζάκερμπεργκ στη Washington Post, υπογραμμίζεται επίσης η σημασία υψηλότερων στάνταρ στην εκπαίδευση και αυξημένο βάρος στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά.

Το fwd.us στηρίζουν μεταξύ άλλων ο CEO του LinkedIn Ρέιντ Χόφμαν, η Ρούτσι Σανγκβί του Dropbox, ο Τζο Γκριν του causes.com ενώ οικονομική στήριξη -σε ύψος που δεν γνωστοποιήθηκε- έχει έρθει και από τον πρόεδρο της Google Έρικ Σμιτ, τον Ρίντ Χέιστινγκς του Netflix και τη Μαρίσα Μέγερ της Yahoo.

TO ΒΗΜΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250