Χιλιάδες λαθραία κατέσχεσε το ΣΔΟΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 14:16

Χιλιάδες λαθραία κατέσχεσε το ΣΔΟΕ

"Σκούπες" και από το ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα για την πάταξη του παρεμπορίου. Χιλιάδες τα παράνομα προϊόντα που κατασχέθηκαν, από τσιγάρα μέχρι απορρυπαντικά, αλλά και χαλκός. Σε επιχειρήσεις των ανδρών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την αστυνομίας και τη δημοτική αστυνομία ανά περιοχή σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση κατασχέθηκαν: Στην Πλατεία Αριστοτέλους, 4.504 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στον Ασπρόπυργο 4.961 χαρτοκιβώτια απορρυπαντικά, αξίας 100.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από αποθήκη μεγάλης αποθηκευτικής επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη.

Στο λιμάνι του Πειραιά φορτίο 320.000 πακέτων τσιγάρων που είχε δηλωθεί σαν ηλεκτρικές σκούπες από Σιγκαπούρη. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 1.072.000 ευρώ.

Τέλος, σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Δυτ. Ελλάδος και της ΕΛΑΣ την 28/03/2013, για εντοπισμό κλεμμένων ποσοτήτων χαλκού, εντοπίστηκε παράνομη διακίνηση 5 τόνων χαλκού, στην περιοχή Γλαύκου Πατρών. Από το είδος των κατασχεθέντων υποδηλώνονται κλοπές σε νεκροταφεία, αποθήκες, εκκλησίες και αγωγούς ΔΕΗ καθόσον πρόκειται για σταυρούς τάφων, χάλκινα καζάνια, εκκλησιαστικά μανουάλια και καλώδια.

Πηγή: newsit.gr