Πέθανε η σχεδιάστρια των Muppet Show

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 14:13

Πέθανε η σχεδιάστρια των Muppet Show

Σύμφωνα με το BBC, η Jane Henson, η πρώην σύζυγος του Jim, του δημιουργού των Muppets, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Η Henson, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1934 και πέθανε στο σπίτι της στο Κονέκτικατ. Η Jane βοήθησε στο σχεδιασμό πολλών μαριονετών για το τηλεοπτικό show, μεταξύ των οποίων του Κέρμιτ του Βατράχου και της Δεσποινίδος Piggy ενώ εργάστηκε και ως κουκλοπαίχτρια.

Η δήλωση από την Εταιρεία Jim Henson - η οποία διευθύνεται από τα πέντε παιδιά του ζευγαριού - περιέγραψε την Jane ως "αναπόσπαστο δημιουργικό και επιχειρηματικό συνέταιρο" στα Muppets.

Το Sam & Friends έπαιξε πρώτη φορά το 1955 για 6 χρόνια, με την Jane να παρατάει το κουκλοθέατρο για να αναθρέψει τα παιδιά που έκανε με το σύζυγο της. Ωστόσο έκανε μερικές εμφανίσεις στο Sesame Street, το οποίο περιλάμβανε μερικές από τις δημιουργίες τους.

Το Muppet Show, έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το 1976 και έχει απολαύσει διαχρονική δημοτικότητα από τότε. Το 2011 η ταινία The Muppets κέρδισε ένα Όσκαρ και ήταν επιτυχία στα box office, ενώ ο Ricky Gervais έχει υπογράψει για να παίξει τον ηγετικό ρόλο στο sequel The Muppets, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος.

Πηγή: www.lifo.gr - www.alfavita.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250