Επεισοδιακή παρέλαση στο Μεσολόγγι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 20:50

Επεισοδιακή παρέλαση στο Μεσολόγγι

Δεν αποφεύχθηκαν τελικά τα επεισόδια το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, λίγο πριν την ολοκλήρωση της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.. Όπως διαβάζουμε στο onairnews.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης τελικά δεν πήγε για άγνωστους λόγους, ενώ από την εξέδρα των επισήμων απείχαν ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι φορείς της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Στο ίδιο σημείο στάθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.


Οι μοναδικοί παρόντες εκπρόσωποι της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ήταν οι κ.κ. Γ. Χριστογιάννης και Γ. Σκαρμούτσος καθώς και οι εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.
Παρών επίσης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης καθώς και ο τομεάρχης Αιτωλ/νίας Χ. Ρήγας, οι οποίοι ωστόσο δεν ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων.

Αμέσως μόλις τελείωσε η μαθητική παρέλαση και πριν ακόμη περάσει το στρατιωτικό τμήμα, ομάδα νεαρών, φοιτητών και πολιτών που διαμαρτύρονταν για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, μπήκε ανάμεσα στα τμήματα (στο ύψος της οδού Σ. Τρικούπη) παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να τους εμποδίσουν.


 Στο σημείο αυτό ξεκίνησαν οι αψιμαχίες που κατέληξαν σε έντονα επεισόδια και προσαγωγές διαδηλωτών, σχεδόν σε όλο το μήκος της οδού Σπύρου Μουστακλή.Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία μέσα στους δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, ενώ προς στιγμήν ακούστηκαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που και σήμερα ήταν ισχυρές.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι μαθητές των τμημάτων Γυμνασίων και Λυκείων δεν στράφηκαν προς τους επισήμους την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα...

Πηγή: newsit.ge