19χρονη από την Τυνησία πόζαρε γυμνή στο Facebook και χάθηκαν τα ίχνη της

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 19:29

19χρονη από την Τυνησία πόζαρε γυμνή στο Facebook και χάθηκαν τα ίχνη της

Το όνομα της, Αμίνα. Είναι η πρώτη Τυνήσια που είχε το θάρρος να "ποστάρει" γυμνόστηθες φωτογραφίες της στο Facebook σε ένδειξη συμπαράστασης στο φεμινιστικό κίνημα Femen. Εδώ και λίγες ημέρες αγνοείται και από την Πέμπτη, παγκόσμιες ανθρωπιστικές οργανώσεις την αναζητούν.

Οι φωτογραφίες της "ανέβηκαν" και στο site της ομάδας Femen. "Το σώμα μου ανήκει σε εμένα και σε κανέναν άλλο", έγραψε με μελάνι στο στήθος της στα αραβικά, καθώς και το "Fuck you morals".

Από τις αρχές της εβδομάδας, η Αμίνα αγνοείται. Η σελίδα της στο Facebook δεν έχει ανανεωθεί, το τηλέφωνο της δεν απαντά, ενώ ο λογαριασμός της στο Skype είναι κλειστός.

Οι φωτογραφίες της είχαν προκαλέσει ηλεκτρονικό πόλεμο στον αραβικό κόσμο, με πολλούς χρήστες να καταφέρονται εναντίον της με υβριστικά μηνύματα και απειλές για τη ζωή της.

 

Πρόσφατα, σύμφωνα με την εφημερίδα Kapitalis, ο ιεροκήρυκας Adel Almi, δήλωσε πως η ποινή της θα έπρεπε να είναι από 100 χτυπήματα με μαστίγιο στην πλάτη, μέχρι και λιθοβολισμός.

"Η πράξη της μπορεί να αποκαλέσει αποτρόπαιες μιμήσεις της, να εξαπλωθεί σαν επιδημία και σε άλλες γυναίκες. Επιβάλλεται να τιμωρηθεί", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αν η Αμίνα συλληφθεί, η ποινή που προβάλλεται από το Δίκαιο της χώρας της για προσβολή των ηθών και του θρησκευτικού νόμου, είναι δίχρονος εγκλεισμός στη φυλακή και χρηματικό πρόστιμο.

Πάνω από 15.000 άνθρωποι, έχουν υπογράψει αίτηση, ζητώντας την τιμωρία όσων απειλούν τη ζωή της νεαρής. Φεμινιστικές ομάδες κινητοποιούνται παράλληλα σε παγκόσμιο επίπεδο για την εύρεση και προστασία της.

Η 4η Απριλίου, έχει μάλιστα οριστεί ως "Η Ημέρα της Αμίνα", ενώ οι χρήστες του Twitter δημιούργησαν το Hashtag #Amina όπου και δημοσιεύονται πληροφορίες και εξελίξεις για την υπόθεση της 19χρονης.

Πηγή: news247.gr