Ντανιέλ Κον Μπεντίτ : Όνειρό μου να κατέβω υποψήφιος στην Ελλάδα το '14

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 12:24

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ :  Όνειρό μου να κατέβω υποψήφιος στην Ελλάδα το '14

"Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μία νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία" εκτιμά ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Σε συνέντευξή του στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, λέει χαρακτηριστικά: «Έχω ένα παράξενο όνειρο. Να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές του 2014 με την οικολογική λίστα στην Ελλάδα και να είμαι υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Κομισιόν. Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και θα ταρακουνούσα τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη».

Ο ευρωβουλευτής προτείνει συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο ώστε να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο και να ελαφρύνουν οι προϋπολογισμοί των μεν και των δε από τις αμυντικές δαπάνες.

Σε ερώηση αν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά ικανοποιούν, απαντά: «Έτσι φαίνεται με βάση τα νούμερα. Το τίμημα όμως είναι η συνεχής πτώχευση της κοινωνίας και αυτό είναι το δύσκολο του θέματος. Το να δούμε δηλαδή ποια είναι η προοπτική δράσης που έχετε για να απαλλαγείτε από την πτώχευση. Τα επιβεβλημένα μέτρα λιτότητας που αγγίζουν την υπερβολή έχουν τσακίσει το ηθικό των πολιτών και θα μπορούσαν να ζημιώσουν τη δημοκρατία».

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μοιράζει τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας,στην Ευρώπη αλλά και στην ελληνική κοινωνία. «Για τη σημερινή κατάσταση υπάρχουν ευθύνες της Ευρώπης αλλά και ευθύνες της ελληνικής κοινωνίας. Η αντίληψη που κυριαρχεί είναι ότι όλα τα κακά προέρχονται από την Ευρώπη και επομένως κινδυνεύουμε να έχουμε κατάρρευση του δημοκρατικού συστήματος, όπως διαπιστώνουμε και στην Ιταλία".

newsit