Τρεις σοροί εντοπίστηκαν στο μισοβυθισμένο Concordia δύο μήνες μετά το ναυάγιο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 21:13

Τρεις σοροί εντοπίστηκαν στο μισοβυθισμένο Concordia δύο μήνες μετά το ναυάγιο

Οι σοροί τριών θυμάτων του ναυαγίου εντοπίστηκαν από τους δύτες στη βυθισμένη πλευρά του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, πάνω από δύο μήνες αφότου το πλοίο προσέκρουσε σε ύφαλο κοντά στο νησάκι Τζίλιο στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης.

Φθάνουν τις 28 οι σοροί που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στο ναυάγιο, ενώ τέσσερις εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας που διαχειρίζεται την επιχείρηση έρευνας, δήλωσε στους δημοσιογράφους για τον εντοπισμό των σορών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Πέμπτη στο νησί της Τοσκάνης.

Στο πλοίο, που ναυάγησε την 13η Ιανουαρίου, επέβαιναν 4.229 άτομα, εκ των οποίων 3.200 τουρίστες 60 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό εν όψει της δίκης του για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, ναυάγιο και εγκατάλειψη του πλοίου και καθυστερημένη ενημέρωση των λιμενικών αρχών για τη σοβαρότητα του ατυχήματος.

Κατηγορείται ότι προκάλεσε το ναυάγιο προσεγγίζοντας το πλοίο πολύ κοντά στην ακτή ώστε να το δουν οι κάτοικοι του νησιού, ότι καθυστέρησε να σημάνει συναγερμό και τέλος ότι εγκατέλειψε το πλοίο, ενώ η απομάκρυνση των επιβατών του ήταν σε εξέλιξη.

Πηγή: in.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ