Πάνω από 4.000 καπάκια φρεατίων έχουν κλαπεί στην Αττική - ΙΧ σφήνωσε την ώρα της καταιγίδας (photo)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 19:47

Πάνω από 4.000 καπάκια φρεατίων έχουν κλαπεί στην Αττική - ΙΧ σφήνωσε την ώρα της καταιγίδας (photo)

Συμμορίες κηνυγών χαλκού δεν έχουν αφήσει καπάκι για καπάκι στα φρεάτια της Αττικής με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα πεζών και οδηγών. Σήμερα στην Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου ένας οδηγός σφήνωσε σε ανοιχτό φρεάτιο την ώρα της σφοδρής καταιγίδας. Η τιμή του χαλκού έχει εκτοξευθεί την τελευταία 10ετία με αποτέλεσμα οργανωμένες σπείρες να κλέβουν τα καπάκια από τα φρεάτια όλης της χώρας, να τα πουλάνε στα χυτήρια χαλκού και να αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Είναι ενδεικτικό ότι στην περιφερειακή λεωφόρο του Ασποπύργου απο το ύψος του Σκαραμαγκά εως την είσοδο του ΧΥΤΑ δεν υπάρχει ένα καπάκι σε φρεάτιο ούτε για δείγμα.

Σημερα την ώρα της σφοδρής καταιγίδας στην Αττική, ένας νεαρός οδηγός κινδύνεψε όταν η δεξιά μπροστά ρόδα του οχήματός του έπεσε σε ένα ανοιχτό φρεάτιο στην Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου.

Στο Δήμο Αθηναίων η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Πρόσφατα μάλιστα μια υδροφόρα του Δήμου σφήνωσε μέσα σε ένα ανοιχτό φρεάτιο.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Αντρέας Βαρελάς "στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθηκες είχαμε προβλήματα με τα φρεάτια που έχουν κλαπεί οι σχάρες των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα να επιδεινωθει η κατάσταση σε αρκετά σημεία των δρόμων. Στο δήμο μας έχουν κλαπεί περισσότερες από 900 σχάρες φρεατίων αλλά το τελευταίο διάστημα έχουμε αποκαταστήσει πολλα από αυτά τα σημεία, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν αρκετά σημεία που υπάρχουν ανοιχτά φρεάτια".

Μόνο στην Αττική υπολογίζεται πως τα φρεάτια που έχουν κλαπεί τα καπάκια τους ξεπερνούν τις 4.000 ενώ σε όλη την Ελλάδα εκτιμάται πως το πρόβλημα ξεπερνα τα 100.000 φρεάτια.

 






 


Πηγή: newsit.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ