Τρεις σεισμοί σήμερα στην Ζάκυνθο - Ανησυχούν οι κάτοικοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 13:47

Τρεις σεισμοί σήμερα στην Ζάκυνθο - Ανησυχούν οι κάτοικοι

Έντονη είναι η ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδος και του Ιονίου μετά τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών αλλά και την προχθεσινή δήλωση του καθηγητή Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκη Τσελέντη, πως έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια και είναι πιθανό μέσα στο 2013 να εκδηλωθεί ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα. Και σήμερα αρκετές είναι οι σεισμικές δονήσεις που έχουν σημειωθεί από το πρωί στην περιοχή του Ιονιου Πελάγους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το dete.gr στις 7.54 π.μ. σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, που είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 113 χλμ. Ν.Δ. της Ζακύνθου, 196 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας και 325 χλμ. Δ. της Αθήνας.

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε, στις 8.36 π.μ., μία ακόμη δόνηση, μεγέθους 3 Ρίχτερ, σύμφωνα πάντα με το Ευρωμεσογειακό. Το επίκεντρό της προσδιορίστηκε 163 χλμ. Ν.Δ. της Ζακύνθου, 247 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας και 374 χλμ. Ν.Δ. της Αθήνας, ενώ το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 13 χιλιόμετρα.

Στις 9.21 π.μ. κατεγράφη σεισμός 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προερχόμενη από απόσταση 47 χλμ. Ν. της Λιθακιάς Ζακύνθου, 57 χλμ. Ν. της Ζακύνθου και 139 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας, με εστιακό βάθος περίπου ετά χιλιόμετρα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Τσελέντης σε δηλώσεις του στο σάιτ «Earthquake-now» προειδοποίησε πως μέσα στο 2013, κατά την γνώμη του, θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια, ευχόμενος πάντα να είναι σε θαλάσσιο χώρο.

Με την ευκαιρία αυτή υπενθύμισε ότι η Πολιτεία πρέπει να επαγρυπνεί πάντα και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, αλλά και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους.

Πηγή newsbomb.gr

 




00 inkefalonia general ad 300X250