Έλληνας είναι ο κλέφτης γνωστής ακουαρέλας του Dali

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 20:00

Έλληνας είναι ο κλέφτης γνωστής ακουαρέλας του Dali

Έλληνας συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές αυτό το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, με την κατηγορία για κλοπή ακουαρέλας του Salvador Dali από γκαλερί της Νέας Υόρκης τον περασμένο Ιούνιο. Ο λόγος για τον Φοίβο Ισταυρίογλου (Σύμβουλο Επικοινωνίας στη Moncler), τον οποίο συνέλαβαν συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφθασε μετά από πρόσκληση ενός αστυνομικού που υποδυόταν μάνατζερ μεγάλης γκαλερί του Μανχάταν.

Οι έρευνες που διεξάγονταν από τον Ιούνιο, όταν κλάπηκε η ακουαρέλα από την γκαλερί Venus Over Manhattan, οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές στα ίχνη του Ισταυρίογλου, ο οποίος όπως δείχνει το κλειστό σύστημα παρακολούθησης, διέπραξε το έγκλημα ανενόχλητος.

Όπως προκύπτει από τα πλάνα, ο ένοχος εμφανίστηκε στην γκαλερί του Μανχάταν ως πιθανός αγοραστής, σήκωσε τον πίνακα από τον τοίχο, τον έβαλε σε μια σακούλα και έφυγε... κύριος.

Μόλις όμως οι φωτογραφίες της ακουαρέλας δόθηκαν στη δημοσιότητα, με την γκαλερί να σημαίνει «συναγερμό», φοβήθηκε και ταχυδρόμησε την ακουαρέλα ανώνυμα στη γκαλερί από την Ελλάδα.

Για την ιστορία, η ακουαρέλα με τον πίνακα δημιουργήθηκε το 1949, ενώ η αξία της εκτιμάται στα 150.000 δολάρια.

Τελικά ο Ισταυρίογλου, όχι μόνο δεν πήρε τα 150.000 δολάρια που αξίζει ο πίνακας, αλλά τώρα θα χρειαστεί να καταβάλει το ποσό των 100.000 δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος, οι αστυνομικές αρχές έχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του. Όπως τόνισαν, ο κατηγορούμενος δεν είναι πρωτάρης στο "σπορ", καθώς τον Ιανουάριο του 2012, τον συνέλαβαν για κλοπή τροφίμων από υπεραγορά του Μανχάταν, κάτι που τους βοήθησε να εντοπίσουν και τα ίχνη του.

Επίσης ανέφεραν ότι ο Ισταυρίογλου είχε ψάξει στο διαδίκτυο για αναφορές σχετικά με τη ληστεία πριν καν η είδηση δει το φως της δημοσιότητας, κάτι που μαρτυρά ότι είναι ένοχος.




 




Πηγή: elita.com




00 inkefalonia general ad 300X250